Βελούδινα ατομικά ψωμάκια με γιαούρτι. Θα ξετρελαθείτε με αυτά τα αφράτα και άκρως βελούδινα γιαουρτόψωμα με ζύμη γιαουρτιού ! Μάλιστα το γιαούρτι το επεξεργαζόμαστε πριν το τοποθετήσουμε στην ζύμη μας μόνοι μας με τον πιο απλό τρόπο.
- γάλα 150 μλ χλιαρό
- ξερή μαγιά 1 φακ
- ηλιέλαιο 100 μλ
- αυγα 1
- αυγα 1 ασπράδι
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 500 γμ
- ζαχαρη 1 κγ
- κεφαλογραβιέρα 100 γμ τριμμένη
Για τα γιαουρτόψωμα
Αυτά τα γιαουρτόψωμα είναι λαχταριστά και μπορούν πραγματικά να απογειώσουν το Κυριακάτικο τραπέζι σας και όχι μόνο, Μπορείτε με αυτά τα ψωμάκια να συνοδεύσετε το μεσημεριανό ή το βραδινό σας. Επίσης, μπορείτε να απολαύσετε αυτά τα γιαουρτόψωμα ακόμη και σκέτα ή σε σάντουιτς!
Δείτε ακόμα Συνταγές με μπαγιάτικο ψωμί – Θα γλύφετε τα δάχτυλά σας
Με αυτά τα γιαουρτόψωμα, μπορείτε να φτιάξετε νόστιμα σάντουιτς για το σχολικό κολατσιό των παιδιών σας. Αξίζει να τα δοκιμάσετε. Εμείς τα φτιάξαμε πριν λίγες μέρες και δεν έμεινε ούτε ψίχουλο. Θα τα ξανά φτιάξουμε σύντομα. Διαβάστε παρακάτω:
Προεργασία
Παίρνουμε τα δύο στραγγιστά γιαούρτια και τα ανακατεύουμε με το μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Βάζουμε το μείγμα σε τουλπάνι, δένουμε κόμπο και στο δέσιμο τοποθετούμε ένα ξυλάκι. Το βάζουμε σε ένα μπολ να στερεώνεται το ξυλάκι και βάζουμε το μείγμα μας στο ψυγείο για πάνω από 12 ώρες.
Εκτέλεση για τα γιαουρτόψωμα
Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα, την ξερή μαγιά, το ηλιέλαιο, το αυγό, το ασπράδι αυγού, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, την ζάχαρη, την κεφαλογραβιέρα, και το γιαούρτι που στραγγίζαμε την προηγούμενη μέρα. Κάνουμε τα υλικά μας μία ζύμη και την αφήνουμε για μία ώρα να διπλασιαστεί.
Με λαδωμένα χέρια και λαδωμένο πάγκο χωρίζουμε σε δέκα μπαλάκια την ζύμη μας. Ανοίγουμε τα μπαλάκια σε πιτάκια στο μέγεθος ενός μικρού πιάτου. Το τυλίγουμε σε σχήμα μικρής φραντζόλας. Αφήνουμε τα φραντζολάκια μας σε ταψί με απόσταση, αφού πρώτα έχουμε τοποθετήσει μία λαδόκολλα στον πάτο του ταψιού, για μισή ώρα.
Αφού περάσει η μισή ώρα αλείφουμε τα ψωμιά μας με κρόκο αυγού, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε για μισή ώρα στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Κωνσταντινιά ΠΚ
στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα :Το ηχητικό ντοκουμέντο με την Μουρτζουκου στα όρια της τρέλας που σόκαρε όλη την Ελλάδα
- Κώστας Λεφάκης: Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 04/11/2024 ως 10/11/2024 για όλα τα ζώδια
- Νεύτωνας : Η ανατριχιαστική προφητεία του 1704 για το τέλος του κόσμου
- Καταγγελία για ιερέα : Ντυνόταν με γυναικεία ρούχα και έβγαινε έξω
- Ο Τιμωρός επόμενα επεισόδια : 14, 15