Βεργούλες τυρένιες για σχολικό σνακ
Υλικα
300γρ αλευρι
5 κ σ ελαιολαδο
1 κ σ ξυδι
1 κ γ αλατι
130 με 150 γρ νερο
1 αυγο για το αλειμμα με λιγο λαδι και γαλα
παπαρουνοσπορο η σουσαμι
ανθοτυρο και φετα για τη γεμιση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκανη βαζουμε τα υλικα μας και ζυμωνουμε μεχρι να γινει μια ευπλαστη ζυμη που να μην κολλαει στα χερια!
Αφηνουμε τη ζυμη να ξεκουραστει!
Την αδειαζουμε στον παγκο της κουζινας μας και τη χωριζουμε σε μπαλακια!
Δείτε ακόμη Κριτσίνια λαχανικών :Μια εύκολη και υγιεινή συνταγή για σχολικό κολατσιό
Ανοιγουμε με το ρολακι μας το καθε μπαλακι οσο πιο λεπτο γινεται! Το αλειφουμε με λαδι και στην ακρη βαζουμε το τυρακι μας!
Τυλιγουμε το φυλλο μας σαν ρολο και το στριβουμε ελαφρα!
Το τοποθετουμε σε ταψι με λαδοκολλα !
Αλειφουμε με το αυγο,το λαδι και το γαλα!
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 β μεχρι να ροδισουν!