Είναι καλοκαιρινή συνταγή με αποξηραμένα βερίκοκα! Είναι τούρκικο γλυκό και με απλά υλικά! Σίγουρα δεν έχετε ξαναδει κάτι παρόμοιο! Πάμε να το φτιάξουμε;
- βερικοκα 20-25 αποξηραμένα
- νερό 2 φλιτζάνια
- ζαχαρη 1 φλιτζάνι
- λεμονι 3-4 σταγόνες χυμό
- κρεμα γαλακτος 1 πακέτο
- μαστιχα 1 κ.γ αλεσμένη
- αμυγδαλα 20-25 ζεματισμένα
- φυστίκι Αιγίνης 1/4 φλιτζάνι ψιλοτριμμένο
Υλικά
Οδηγίες
Μουλιάζουμε τα βερίκοκα σε κρύο νερό όλη τη νύχτα. Την επόμενη μέρα στραγγίστε το χυμό σε μια μικρή κατσαρόλα. Αφήστε στην άκρη τα βερίκοκα. Προσθέστε τη ζάχαρη στο χυμό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Προσθέστε τα βερίκοκα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα βερίκοκα και το υγρό γίνει σιρόπι. Προσθέστε το χυμό λεμονιού στο τελευταίο λεπτό. Αφαιρέστε το σιρόπι από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει. Μεταφέρετε τα βερίκοκα με μια διάτρητη κουτάλα σε ένα πιάτο.
Ανοίξτε τα βερίκοκα χωρίς να κοπούν εντελώς στα δύο.. Γεμίστε το εσωτερικό με μισό κουταλάκι του γλυκού κρέμα γάλακτος και τοποθετήστε ένα αμύγδαλο ή καρύδι σε κάθε βερίκοκο και κλείστε . Γαρνίρετε με φιστίκια Τακτοποιήστε τα βερίκοκα δίπλα-δίπλα σε μια πιατέλα. Περιχύνουμε πάνω τους κάποιο σιρόπι. Αυτό τους κάνει να φαίνονται πιο λαμπερά. Επίσης πασπαλίστε τριμμένο φιστίκια στο πιάτο και σερβίρετε.
***Γέμιση: Kaymak
Η αρχική συνταγή είναι με ένα προϊόν κάτι σαν κρέμα γάλακτος που κυκλοφορεί στην Τουρκία
ή αλλιώς Kaymak. Εδώ λοιπόν κάναμε τις αντίστοιχες αλλαγές. Σίγουρα δεν πλησιάσαμε και εντελές την γεύση αλλά φτάσαμε κοντά…
Πηγή και φώτο από: easyturkishcooking
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Αποχωρεί πασίγνωστος πρωταγωνιστής από τη σειρά και μόλις το ανακοίνωσε
- Λεκέδες από σκουριά στα πλακάκια: Καθαρίστε ακόμη και παλιούς λεκέδες με αυτούς τους τρόπους
- Grand Hotel : Η Αγγέλα θάβει τον γιο της- Πεθαίνει στα χέρια της
- Έσπασε το νύχι: Nail Artists σας δείχνουν πως να το διορθώσετε στο σπίτι χωρίς την βοήθεια ειδικού
- Στέλιος Κρητικός :Καθηλώνει με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει- Το θετικό τεστ για καρκίνο