Για την ζύμη:
1&1\2 φλιτζάνι φαρίνα
220 γρ. Βούτυρο
1\2 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
1κ.σ. κορν φλαουρ
2κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
Για την γέμιση:
60γρ. Βούτυρο
1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
3κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
1 βανίλια
2 σταγόνες Χρώμα ζαχαροπλαστικής πορτοκάλι.
Εκτέλεση:
Χτυπάς το βούτυρο με την άχνη και το ξύσμα να αφρατεψη, ανακατεύουμε τη φαρίνα με το κορν φλαουρ και το ρίχνουμε στο μίγμα με το βούτυρο.. να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.. το βάζουμε σε ένα κόρνερ και κάνουμε ροζέτες σε ένα ταψί το οποίο έχουμε βουτυροση… Ψήνουμε στον αέρα 180′ για 10′ λεπτά.. τα αφήνουμε να κρυώσουν…
Για την γέμιση:
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη το χυμό πορτοκαλιού την βανίλια και το χρώμα.. γεμίζουμε τα μπισκότα και τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη!!!!!!!!!
Η συνταγή και οι φωτο είναι απο την
Αναστασια Τσιαμη
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός : Μετά τις καταιγίδες έρχονται τα πρώτα χιόνια – Αναλυτικά οι περιοχές
- Ξεκινάει σήμερα η νηστεία των Χριστουγέννων : Τι είναι το Σαρανταλείτουργο
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη ξεκαθαρίζει στον Αργύρη πως δεν τον θέλει πια
- Άση Μπήλιου : Πανσέληνος Νοεμβρίου 2024 – Πώς θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα με σοκολάτα το 2024