Για την ζύμη:
1&1\2 φλιτζάνι φαρίνα
220 γρ. Βούτυρο
1\2 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
1κ.σ. κορν φλαουρ
2κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
Για την γέμιση:
60γρ. Βούτυρο
1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
3κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
1 βανίλια
2 σταγόνες Χρώμα ζαχαροπλαστικής πορτοκάλι.
Εκτέλεση:
Χτυπάς το βούτυρο με την άχνη και το ξύσμα να αφρατεψη, ανακατεύουμε τη φαρίνα με το κορν φλαουρ και το ρίχνουμε στο μίγμα με το βούτυρο.. να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.. το βάζουμε σε ένα κόρνερ και κάνουμε ροζέτες σε ένα ταψί το οποίο έχουμε βουτυροση… Ψήνουμε στον αέρα 180′ για 10′ λεπτά.. τα αφήνουμε να κρυώσουν…
Για την γέμιση:
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη το χυμό πορτοκαλιού την βανίλια και το χρώμα.. γεμίζουμε τα μπισκότα και τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη!!!!!!!!!
Η συνταγή και οι φωτο είναι απο την
Αναστασια Τσιαμη
Ειδήσεις σήμερα
- Ο Λευτέρης Σουλτάτος έπαθε εγκεφαλικό
- Οι Έλληνες ηθοποιοί που απέρριψαν μεγάλους ρόλους της τηλεόρασης και το μετάνιωσαν
- Έλληνες celebrities που από φίλοι έγιναν…εχθροί
- Η Γη της Ελιάς: Η Δώρα Χρυσικού ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τη σειρά – Άλλοι 6 πρωταγωνιστές αποχωρούν
- Πότε ξεκινούν οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία και την Α΄ δημοτικού για το σχολικό έτος 2025-2026