Χοντρό μακαρόνι με «καμένο» βούτυρο και ξερή μυζήθρα…με λίγα λόγια……
Βουτυρομακαρονάδα!!! ???
•1 πακέτο μακαρόνια χοντρά
•250 γρ.ξερή (περίπου) μυζήθρα τριμμένη
100 γρ.βούτυρο αγελαδινό (ή άλλο της αρεσκείας μας)
•πιπέρι (προαιρετικά)
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, τηρώντας το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους (δεν πρέπει να τα αφήσουμε να μαλακώσουν γιατί θα λασπώσουν).
Τα σουρώνουμε και στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και τη μυζήθρα. Καβουρδίζουμε το τυρί σε χαμηλή φωτιά (σαν να καίγεται) για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς και προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Κάνουμε ένα καλό αλλά προσεχτικό ανακάτεμα..
πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.
Εναλλακτικά καίμε το βούτυρο και περιχύνουμε με αυτό τα μακαρόνια. Πασπαλίζουμε με το τυρί τα ανακατεύουμε όλα μαζί και μοιράζουμε στα πιάτα. Συνοδεύουμε με ντοματοσαλάτα ή άλλη σαλάτα εποχής.
Ευχαριστούμε τη φίλη της κλειστης μας ομάδας Elina Gelina για τη συνταγή
Ειδήσεις σήμερα
- Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί τρόφιμο με το μικρόβιο Listeria – Προσοχή μην το καταναλώσετε
- Μενού εβδομάδας από 25/11/2024 ως 01/12/2024 – Νηστεία Χριστουγέννων
- Η Γη της Ελιάς επόμενα επεισόδια Δ’ κύκλος : 59α, 59β, 60α, 60β, 61α
- Ανακαλείται ρόφημα σοκολάτας – Εντοπίστηκαν κομμάτια γυαλιού
- Καρέ μαλλιά: Τα 10 top trends του 2025 για τις πιο fashionable εμφανίσεις