Συνταγή για τραγανά απέξω και σούπερ αφράτα από μέσα Πασχαλινά κουλουράκια βουτύρου που θα μας γυρίσουν πίσω στο Πάσχα των παιδικών μας χρόνων. Γίνονται το κάτι άλλο αν τα βουτήξουμε στον ελληνικό καφέ.
από τη φίλη μας Roula Kontou
- βούτυρο γάλακτος 1 κούπα σε θερμοκρασία δωματίου αγελαδινό
- Γάλα φρέσκο 250 ml περίπου
- ζάχαρη άχνη 2 ποτήρια του νερού
- αυγα 4
- βανίλια 2
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 1.000 γραμμάρια περίπου
Υλικά
Τα Πασχαλινά κουλουράκια της Γωγώς Σαμίου
Το Πάσχα τα θέλει τα κουλουράκια του στην Ελλάδα και σήμερα θα σας δείξουμε Πασχαλινά κουλουράκια βουτύρου που είναι αρωματικά και σούπερ αφράτα από μέσα, με τραγανή κρούστα. Θα γίνουν σίγουρα τα αγαπημένα σας, αφού έχουν γεμάτη γεύση και γίνονται τέλεια βουτήματα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα βουτυρένια Πασχαλινά κουλουράκια:
Εκτέλεση για τα βουτυρένια Πασχαλινά κουλουράκια
Στο μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, το φρέσκο γάλα, τη ζάχαρη άχνη, τα αυγά και τις βανίλιες. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του σιγά σιγά.
Κουλουράκια κανέλας με σιμιγδάλι
Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε ό,τι σχήμα θέλουμε. Χτυπάμε το αυγό με το νερό και αλείφουμε με το μείγμα τα κουλουράκια μας. Ψήνουμε σε ταψί με λαδόκολλα στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά.
Tips για τα βουτυρένια Πασχαλινά κουλουράκια
Βγαίνουν περίπου 40 κομμάτια. Τα υλικά αντιστοιχούν σε 1 δόση.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr