Συνταγή για βουτυροκούλουρα για το σχολείο. Βουτυροκούλουρα με σπιτική ζύμη που μερικά τα πασπαλίσαμε με τυριά που λιώνουν, ‘αλλα με μαυροκούκι, με σουσάμι, με παπαρουνόσπορο καιμε κύμινο για να φτιάξουμε διάφορες γεύσεις. Μπορούν να αποθηκευτούν και στην κατάψυξη είτε ψημένα είτε άψητα και όταν θέλουμε να τα ξεπαγώσουμε, τα βάζουμε από το βράδυ στη συντήρηση και είναι σαν φρέσκα.
- Γάλα φρέσκο 2 φλιτζάνια των 250 ml ζεστό
- αυγα 2
- ασπραδια 2
- ξερή μαγιά 2 φακελάκια
- μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού
- ζαχαρη 2 κουταλιές σούπας
- ταχίνι 1 κουταλιά σούπας
- αλατι 1 κουταλιά σούπας
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό
Υλικά
- κρόκους αυγού 2
Για το άλειμμα
- βιτάμ 200 γραμμάρια λιωμένο
- βούτυρο γάλακτος 50 γραμμάρια λιωμένο
Για το δίπλωμα των φύλλων
- μαυροσούσαμο Κατά βούληση
- σουσαμι Κατά βούληση
- κύμινο Κατά βούληση
- ένταμ Κατά βούληση
- παπαρουνόσπορος Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Δείτε ακόμα Γεμιστά κουλούρια Θεσσαλονίκης με σαλάμι αέρος
Σας έχουμε ένα πολύ εύκολο αλλά και χορταστικό σχολικό κολατσιό και μιλάμε για τα βουτυροκούλουρα με την πιο αφράτη βουτυρένια ζύμη. Μπορείτε μάλιστα να παίξετε με τις γεύσεις, πασπαλίζοντας τα με κύμινο, τυριά που λιώνουν ή και σπόρους και αποθηκεύονται στην κατάψυξη για να έχουμε να τρώμε για καιρό.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα βουτυροκούλουρα για το σχολείο:
Εκτέλεση για τα βουτυροκούλουρα για το σχολείο
Στο μίξερ βάζουμε το ζεστό γάλα, τα ασπράδια, τα ολόκληρα αυγά, την ξερή μαγιά, το μπέικιν πάουντερ, την ζάχαρη, το ταχίνι, το αλάτι και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία εύπλαστη ζύμη.
Έπειτα λιώνουμε το βιτάμ και το βούτυρο γάλακτος και τα ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. Την χωρίζουμε έπειτα σε 5-6 μπάλες και ανοίγουμε την κάθε μπάλα σε φύλλο και απλώνουμε βούτυρο με το πινέλο.
Στην συνέχεια διπλώνουμε το φύλλο σαν φάκελο και περνάμε με βούτυρο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και αφού τελειώσουμε μοιράζουμε όσο βούτυρο μας έμεινε στα βουτυροκούλουρα μας.
Δείτε ακόμα Αφράτα κουλούρια με φέτα
Βάζουμε τα βουτυροκούλουρα σε ένα ταψί και τα κλείνουμε σε μία σακούλα τροφίμων. Τα βάζουμε στο ψυγείο για ένα 1 βράδυ τουλάχιστον. Έπειτα παίρνουμε το κάθε πακέτο και με ένα μαχαίρι το κόβουμε σε λωρίδες.
Στον πάγκο της κουζίνας, πλάθουμε και στρίβουμε τα κορδόνια, τα ενώνουμε και φτιάχνουμε τα κουλούρια. Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί και τα αφήνουμε για 15 λεπτά να ξεκουραστούν.
Έπειτα χτυπάμε τους κρόκους και αλείφουμε τα κουλούρια. Τα πασπαλίζουμε με κύμινο ή μαυροκούκι ή σουσάμι ή παπαρουνόσπορο ή ένταμ και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσουν για περίπου 10 λεπτά.
Tips για τα βουτυροκούλουρα
Το μαυροκούκι είναι το μαυροσούσαμο. Μπορούμε να βάλουμε ό,τι τυρί που λιώνει μας αρέσει.
Την συνταγή την είδαμε από την φίλη μας Δάφνη Λεμονάκη
στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα