Συνταγή για Βουτυρένια Κουλούρια Θεσσαλονίκης .Αφράτα Βουτυρένια κουλούρια Θεσσαλονίκης με βούτυρο γάλακτος και βιτάμ για σχολικό κολατσιό και όχι μόνο.
- Γάλα φρέσκο 2 φλιτζάνια των 250 ml ζεστό
- αυγα 2
- ασπραδια 2
- ξερή μαγιά 2 συσκευασίες
- μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού
- ζαχαρη 2 κουταλιές σούπας
- ταχίνι 1 κουταλιά σούπας
- αλατι 1 κουταλιά σούπας
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό
Υλικά
- κρόκους αυγού 2
Για το άλειμμα
- βιτάμ 200 γραμμάρια
- βούτυρο γάλακτος 50 γραμμάρια
Για τα διπλώματα της ζύμης
- σουσαμι Μπόλικο
Για το πασπάλισμα
Τα παιδιά αγαπούν τα κουλούρια. Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε πως μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας σπιτικά Βουτυρένια Κουλούρια Θεσσαλονίκης με βιτάμ και βούτυρο γάλακτος. Θα βάλουμε ξερή μαγιά και μερικά ακόμη απλά υλικά για να γίνουν αφράτα και πεντανόστιμα.
Είναι ελαφρώς γλυκά και σίγουρα θα αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους. Εμείς τα δοκιμάσαμε πρόσφατα και ξετρελαθήκαμε. Είναι απλά υπέροχα, αφράτα και λαχταριστά. Μπορείτε να τα φτιάξετε για κάθε περίσταση αλλά και για σχολικό κολατσιό.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Βουτυρένια Κουλούρια Θεσσαλονίκης:
Εκτέλεση για τα Βουτυρένια Κουλούρια Θεσσαλονίκης
Αρχικά βάζουμε στο μίξερ το ζεστό φρέσκο γάλα, τα αυγά, τα ασπράδια, την ξερή μαγιά, το μπείκιν πάουντερ, την ζάχαρη, το ταχίνι, το αλάτι και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Ξεκινάμε να ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία εύπλαστη ζύμη.
Στο μεταξύ λιώνουμε το βιτάμ και το βούτυρο γάλακτος. Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. Μετά τα 20 λεπτά την χωρίζουμε σε 5-6 μπάλες και ανοίγουμε την κάθε μπάλα σε φύλλο. Με ένα πινέλο απλώνουμε τα λιωμένα βούτυρα στο φύλλο.
Διπλώνουμε το φύλλο σαν φάκελο και περνάμε και πάλι με βούτυρο. Αφού τελειώσουμε την διαδικασία περνάμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Βάζουμε τους φακέλους σε ένα ταψί και τους κλείνουμε σε μία σακούλα τροφίμων. Βάζουμε έπειτα τους φακέλους στο ψυγείο και τα αφήνουμε να παγώσουν για τουλάχιστον ένα βράδυ.
Δείτε ακόμα Κουλουράκια ντόνατς γεμιστά με σοκολάτα
Στην συνέχεια παίρνουμε το κάθε φάκελο και με ένα μαχαίρι κόβουμε λωρίδες. Στον πάγκο της κουζίνας πλάθουμε και στρίβουμε τα κορδόνια. Ενώνουμε τα κορδόνια και φτιάχνουμε τα κουλούρια. Βάζουμε τα κουλούρια σε ένα ταψί και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 15 λεπτά.
Έπειτα τα αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο αυγού και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν για περίπου 10 λεπτά.
Tips για τα Βουτύρενια Κουλούρια Θεσσαλονίκης
Το σουσάμι μπορεί να είναι καβουρδισμένο και είναι προαιρετικό.
Την συνταγή την είδαμε από την φίλη μας Δάφνη Λεμονάκη
στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός : Μετά τις καταιγίδες έρχονται τα πρώτα χιόνια – Αναλυτικά οι περιοχές
- Ξεκινάει σήμερα η νηστεία των Χριστουγέννων : Τι είναι το Σαρανταλείτουργο
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη ξεκαθαρίζει στον Αργύρη πως δεν τον θέλει πια
- Άση Μπήλιου : Πανσέληνος Νοεμβρίου 2024 – Πώς θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα με σοκολάτα το 2024