Βραχάκια με αλλαντικά και φέτα . Συνταγή για Βραχάκια με αλλαντικά και φέτα για την παραλία, το σχολικό κολατσιό ή το παιδικό πάρτι.
- Γάλα φρέσκο 1 ποτήρι χλιαρό
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
- φέτα 300 γραμμάρια
- αυγα 2
- ασπραδια 1
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του Μισό κιλό (ίσως χρειαστεί και λίγο παραπάνω)
- αλατι Μισό κουταλάκι του γλυκού
- αλλαντικά 100 γραμμάρια μπριζόλα καπνιστή
- ηλιέλαιο Μισή κούπα
Υλικά
- σουσαμι 200 γραμμάρια περίπου
Για το πασπάλισμα
Τώρα που ήρθε το Καλοκαίρι οι μαμάδες πολύ συχνά ψάχνουν γρήγορες και νόστιμες συνταγές που δεν…λερώνουν για να παίρνουν μαζί τους στην παραλία. Η θάλασσα ανοίγει την όρεξη και σίγουρα τα παιδιά πεινούν περισσότερο και έχουν λιγότερη υπομονή. Σήμερα λοιπόν φτιάξαμε για εσάς τυροπιτάκια βραχάκια με αλλαντικά και φέτα που θα σας ξετρελάνουν.
Με πολύ απλά υλικά και σε χρόνο μηδέν μπορείτε να έχετε τα πιο λαχταριστά τυροπιτάκια βραχάκια με αλλαντικά και φέτα για την παραλία, το παιδικό πάρτι ή το σχολικό κολατσιό που θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Με μαγιά, φέτα και αλλαντικά αν σας αρέσουν, θα σας κάνετε να γλείφετε και τα δάχτυλά σας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Βραχάκια με αλλαντικά και φέτα
Εκτέλεση για τα Βραχάκια με αλλαντικά και φέτα
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό φρέσκο γάλα, την ξερή μαγιά και την ζάχαρη. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα, το αφήνουμε για λίγο στην άκρη να φουσκώσει. Θρυμματίζουμε με τα χέρια μας την φέτα και την βάζουμε και αυτήν στην άκρη.
Αφού έχει φουσκώσει το μείγμα με την ξερή μαγιά, προσθέτουμε τα αυγά, το ασπράδι, το ηλιέλαιο, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και το αλάτι. Προσθέτουμε και την θρυμματισμένη φέτα. Πλάθουμε τα υλικά μας μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν ζύμη.
Πλάθουμε την ζύμη μας σε μπαλάκια παίρνοντας ένα κουτάλι της σούπας και πλάθοντας πάνω σε αυτό σε στρογγυλό βραχάκι. Σε αυτό το σημείο, μπορούμε να πλάσουμε την μισή μας ζύμη σε μπαλάκια και στην άλλη μισή να προσθέσουμε και την καπνιστή μπριζόλα. Πλάθουμε και την άλλη μισή ζύμη σε μπαλάκια.
Δείτε ακόμα Τυροπιτάκια κουρού της Γκόλφως χωρίς μαγιά
Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με το αυγό το οποίο το έχουμε ανακατέψει με το νερό. Τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 20 λεπτά, εστία πάνω κάτω.
Tips για τα Βραχάκια με αλλαντικά και φέτα
Το αλλαντικό είναι προαιρετικό.
Σημείωση: Αν την φτιάξετε για παιδιά, καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε σπιτικά αλλαντικά
Σπιτικό ζαμπόν κοτόπουλο συνταγή εδώ
Σπιτικό ζαμπόν χοιρινό συνταγή εδώ
Σπιτικό ζαμπόν γαλοπούλας συνταγή εδώ
Οι φωτογραφίες είναι της φίλης μας Εύη εύη
Η συνταγή είναι της φίλης μας Κωνσταντίνα ΠΚ
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή