Βραστές μπαγκέτες. Με αυτές τις βραστές μπαγκέτες θα φτιάξετε απολαυστικά σάντουιτς για το σχολείο αλλά τρώγονται και σκέτες!
- Γάλα φρέσκο 400 ml χλιαρό
- ξερή μαγιά 10 γρ
- ζαχαρη 20 γρ
- αλατι 8 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 600 γρ
- ηλιέλαιο 30ml
Υλικά
- σουσαμι Λίγο
Για το πασπάλισμα
- ηλιέλαιο Λίγο
Για το άλειμμα
Τώρα που ξεκίνησαν τα σχολεία, οι μπαγκέτες είναι συχνό σχολικό κολατσιό. Τις γεμίζουμε με γαλοπούλα, τυράκι, ντοματούλα και ό,τι άλλο αρέσει στο παιδί και ξέρουμε ότι μέχρι να γυρίσει στο σπίτι θα είναι χορτάτο. Γιατί να αγοράζουμε μπαγκέτες απέξω όταν μπορούμε να τις φτιάξουμε και μόνοι μας;
Η σημερινή μας συνταγή δεν είναι μία κλασική συνταγή για μπαγκέτες. Θα μάθουμε μία ξεχωριστή τεχνική για μπαγκέτες. Θα τις βράσουμε πρώτα σε αλατισμένο νερό και στην συνέχεια θα τις ψήσουμε στον φούρνο. Αυτή η λεπτομέρεια στην τεχνική είναι που τις κάνει τόσο αφράτες μέσα και τραγανές απέξω και φυσικά τόσο νόστιμες. Τρώγονται και σκέτες!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις βραστές μπαγκέτες:
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ το γάλα, την ξερή μαγιά, την ζάχαρη, το αλάτι και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Ανακατεύουμε και αφού ανακατευτούν τα υλικά προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμαράκι. Σκεπάζουμε την ζύμη με μία πλαστική μεμβράνη και μία πετσέτα και την αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει.
Στην συνέχεια χωρίζουμε την ζύμη σε 6 μπαλάκια. Ανοίγουμε με τον πλάστη ένα ένα τα μπαλάκια σε φύλλα και τα ρολάρουμε για να γίνουν ψωμάκια. Με λίγο νερό κολλάμε τις άκρες. Αφήνουμε τα ψωμάκια μας για μισή ώρα στην άκρη να φουσκώσουν.
Σε μία φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το νερό μαζί με ένα 1 κουταλάκι του γλυκού να βράσει και ρίχνουμε μέσα τις μπαγκέτες, λίγες λίγες αφήνοντάς τες για 2-3 λεπτά να βράσουν.
Δείτε ακόμα Κρύα κοτοσαλάτα για σάντουιτς (βίντεο)
Τις βάζουμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα, τις αλείφουμε με λίγο ηλιέλαιο και τις πασπαλίζουμε με σουσάμι. Τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για 20 με 25 λεπτά.
Tips για τις βραστες μπαγκέτες
Το σουσάμι είναι προαιρετικό. Το μέγεθος που τις φτιάχνουμε το έχουμε υπολογίσει να χωράει μέσα στην κατσαρόλα. Σε αυτήν την συνταγή χρησιμοποιήθηκε μεγάλη πλακέ κατσαρόλα. Τις βάζουμε σιγά σιγά ανά δύο με το κλείσιμο πρώτα από κάτω!
Η συνταγή είναι της φίλης μας Αλεξάνδρα Κυριάκη
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος