Συνταγή για μοσχάρι βραστό με πατάτες, καρότα και μυρωδικά. Μία δυναμωτικη κρεατόσουπα για το ταπεράκι στο ολοήμερο αλλά και για τον παιδικό σταθμό από την φίλη μας Μένια Στεφοπούλου.
Κρεατόσουπα με μοσχάρι
Στην Θεσσαλονίκη οι μαμάδες πολύ συχνά φτιάχνουν βραστό μοσχαράκι με διάφορα λαχανικά (συνήθως καρότα και πατάτες) για τα παιδιά στους βρεφικούς σταθμούς αλλά και για το ολοήμερο. Το βραστό, όπως το λέμε είναι πολύ γνωστό πιάτο και φυσικά προσαρμόζετε την δοσολογία του αλατιού και των μπαχαρικών ανάλογα τι ηλικία έχει το παιδί.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το βραστό μοσχάρι με καρότα και πατάτες:
Εκτέλεση για το βραστό μοσχάρι με καρότα και πατάτες
Παίρνουμε το μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια και το βάζουμε να βράσει σε μία χύτρα βγάζοντας τον αφρό με ένα κουτάλι της σούπας, όποτε χρειάζεται. Έπειτα προσθέτουμε τις χοντροκομμένες πατάτες, το ελαιόλαδο, τους κόκκους μπαχάρι, το φύλλο δάφνης, τον κουρκουμά, το αλάτι και το πιπέρι.
Μοσχάρι λεμονάτο με μανιτάρια
Επίσης βάζουμε το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι, τα καρότα κομμένα σε ροδέλες και το ψιλοκομμένο σέλινο. Κλείνουμε την χύτρα και βράζουμε για περίπου 45 λεπτά. Έτοιμο!
Tips για το βραστό μοσχάρι με καρότα και πατάτες
Αν θέλετε να το δώσετε σε νήπια ή παιδιά Δημοτικού βάλτε λιγότερα μπαχαρικά.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος