Και πίτα την λες γιατι έχει φύλλο πίτας για βάση,αλλά και πίτσα την λες,γιατι βάζουμε σάλτσα ή κέτσαπ πάνω στο φύλλο και την ψήνουμε ξεσκέπαστη!Οπως και να την ονομάσουμε όμως,το σίγουρο είναι ότι την τρώμε με μεγάλη ευχαρίστηση μιας και είναι πολύ πολύ νόστιμη!Και αν είναι έτοιμο το φύλλο,είναι και απίστευτα εύκολη!!Χρησιμοποίησα το “χοντό φύλλο πίτας με ελαιόλαδο”της εταιρίας Κανάκη γιατι δεν προλάβαινα να ανοίξω φύλλο και πολύ μου άρεσε!
υλικά
400γρ φέτα
1 μεγάλη φλάσκα μελιτζάνα
1 χούφτα ντοματίνα
2 αβγά
1κσ κρέμα γάλακτος
3 φύλλα για πίτα
ξερό θυμάρι ή ρίγανη
λάδι για το ταψί
κέτσαπ ή σάλτσα ντομάτας για το άλειμμα
εκτέλεση
Αλείφουμε το ταψάκι μας (χρησιμοποίησα την ταρτιέρα) με λάδι για να μην κολλήσει το φύλλο.Απλώνουμε τα 3 φύλλα.Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με κέτσαπ ή πηχτή σάλτσα ντομάτας.Κόβουμε την μελιτζάνα σε πολύ λεπτές φέτες και την απλώνουμε στο φύλλο.Πασπαλίζουμε με θυμάρι(δεν χρειάζεται πάρα πολύ) ή ρίγανη. Σπάζουμε την φέτα με τα χεράκια μας,απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.Ρίχνουμε λίγο θυμαράκι ακόμα.Χτυπάμε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε πάνω από την φέτα,αφού πρώτα έχουμε διπλώσει γύρω γύρω το φύλλο για να φτιάξουμε κόθρο. Διακοσμούμε με τα ντοματίνια. Αν τα ντοματίνια είναι πολύ μεγάλα τα κόβουμε στη μέση.Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά και άλλα περίπου 10 λεπτά,μόνο στην από κάτω αντίσταση.
Ειδήσεις σήμερα
- Ο Μιχάλης Μιτρούσης είναι ο ηθοποιός που παρασύρθηκε σε τροχαίο- Τα νεότερα για την υγεία του
- Χρήστος Μάστορας : «Θα έδινα 10 χρόνια από την ζωή μου για να έχω μισή ώρα μαζί της»
- Η Γη της Ελιάς: Μεγάλη ανατροπή με την δολοφονία του Ισίδωρου
- Άγιος Έρωτας : Η Στεφανία από το “Προξενιό της Ιουλίας” εισβάλλει στην σειρά- Κάνει την ζωή της Χλόης μαρτύριο
- Ρολό αλλαντικών με Ρώσικη για το Γιορτινό Τραπέζι