Αφου τα παιδια μου δεν τρωνε λαχανικα ειπα να τα κανω κεφτεδακια!
Υλικά
1 κολοκυθάκι
1 καρότο μεγάλο
2 χούφτες σπανάκι
1 πατάτα
1 χούφτα αρακά ή φασόλια
1 στήθος κοτόπουλο
Φρυγανιά (όσο πάρει)
Αλάτι
Λάδι για το τηγάνι
Αλεύρι (για να αλευρώσουμε τα κεφτεδάκια)
Οδηγίες
Σε μια κατσαρολα βραζουμε την πατατα και τον αρακα ή τα φασόλια.
Στο τριφη τον ψιλο τριβουμε το κολοκυθακι και το καροτο. Τα στιβουμε να φυγουν τα υγρα και τα ριχνουμε σε ενα τηγανι με λιγο λαδι για να σωταριστουν.
Στο μπλεντερ κοβουμε το σπανακι και αμεσως μετα το ριχνουμε στο τηγανι με τα λαχανικα. Μολις σωταριστουν ολα μαζι για λιγα λεπτα ριχνουμε την πατατα και τον αρακα ή τα οσπρια(αν εχουμε) και τα παταμε με ενα πιρουνι για να λιωσουν. Αποσυρουμε απο τη φωτια.
Στο μπλεντερ βαζουμε ενα στηθος κοτοπουλο και το κανουμε κιμα. Το ριχνουμε σε ενα μπωλ.
Στο ιδιο μπωλ ριχνουμε τα λαχανικα,ανακατευουμε για να γινει ομοιομορφο το μιγμα. Ριχνουμε αλατι και ριχνουμε φρυγανια οσο παρει ωστε το μιγμα να στεκεται σαν κεφτεδακι. Προαιρετικα αν θελουμε το βαζουμε για λιγη ωρα στο ψυγειο.
Αλευρωνουμε και τηγανιζουμε.
Πηγή: cookpad.comΕιδήσεις σήμερα
- Στην Ευελπίδων η Ειρήνη Μουρτζούκου παίρνει τον δρόμο προς τον εισαγγελέα
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Η Γη της Ελιάς : Δεν θέλω να πληγωθείς – Ο Στάθης προσπαθεί να προστατέψει την Αριάδνη
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους