Αφου τα παιδια μου δεν τρωνε λαχανικα ειπα να τα κανω κεφτεδακια!
Υλικά
1 κολοκυθάκι
1 καρότο μεγάλο
2 χούφτες σπανάκι
1 πατάτα
1 χούφτα αρακά ή φασόλια
1 στήθος κοτόπουλο
Φρυγανιά (όσο πάρει)
Αλάτι
Λάδι για το τηγάνι
Αλεύρι (για να αλευρώσουμε τα κεφτεδάκια)
Οδηγίες
Σε μια κατσαρολα βραζουμε την πατατα και τον αρακα ή τα φασόλια.
Στο τριφη τον ψιλο τριβουμε το κολοκυθακι και το καροτο. Τα στιβουμε να φυγουν τα υγρα και τα ριχνουμε σε ενα τηγανι με λιγο λαδι για να σωταριστουν.
Στο μπλεντερ κοβουμε το σπανακι και αμεσως μετα το ριχνουμε στο τηγανι με τα λαχανικα. Μολις σωταριστουν ολα μαζι για λιγα λεπτα ριχνουμε την πατατα και τον αρακα ή τα οσπρια(αν εχουμε) και τα παταμε με ενα πιρουνι για να λιωσουν. Αποσυρουμε απο τη φωτια.
Στο μπλεντερ βαζουμε ενα στηθος κοτοπουλο και το κανουμε κιμα. Το ριχνουμε σε ενα μπωλ.
Στο ιδιο μπωλ ριχνουμε τα λαχανικα,ανακατευουμε για να γινει ομοιομορφο το μιγμα. Ριχνουμε αλατι και ριχνουμε φρυγανια οσο παρει ωστε το μιγμα να στεκεται σαν κεφτεδακι. Προαιρετικα αν θελουμε το βαζουμε για λιγη ωρα στο ψυγειο.
Αλευρωνουμε και τηγανιζουμε.
Ειδήσεις σήμερα
- Ο Λευτέρης Σουλτάτος έπαθε εγκεφαλικό
- Οι Έλληνες ηθοποιοί που απέρριψαν μεγάλους ρόλους της τηλεόρασης και το μετάνιωσαν
- Έλληνες celebrities που από φίλοι έγιναν…εχθροί
- Η Γη της Ελιάς: Η Δώρα Χρυσικού ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τη σειρά – Άλλοι 6 πρωταγωνιστές αποχωρούν
- Πότε ξεκινούν οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία και την Α΄ δημοτικού για το σχολικό έτος 2025-2026