Όλοι μας αναγκαζόμαστε να ακολουθούμε πολύ γρήγορους ρυθμούς, και έτσι βρισκόμαστε συνεχώς στους δρόμους προσπαθώντας να τα προλάβουμε όλα, δουλειά, δραστηριότητες των παιδιών, ψώνια. Οι περισσότεροι από εμάς για όλους αυτούς τους λογούς παραλείπουμε τα τόσο σημαντικά για την διατροφή μας ενδιάμεσα γεύματα. Γι αυτό σας προτείνουμε μια τέλεια και πεντανόστιμη συνταγή για σπιτικές και υγιεινές μπάρες δημητριακών που μπορείτε να έχετε πάντα μαζί σας μέσα στην τσάντα.
- βρωμη 1 φλιτζάνι νιφάδες
- κινόα ¼ του φλιτζανιού
- αμυγδαλα 2/3 του φλιτζανιού ψίχα
- φιστίκια Αιγίνης ¼ του φλιτζανιού
- σταφίδες 1/3 του φλιτζανιού
- γκρανμπερις ¼ του φλιτζανιού
- δαμάσκηνα 1/3 του φλιτζανιού ξερά
- μπανανα 2 πολύ ώριμες
Υλικά
Υγιεινές σπιτικές μπάρες δημητριακών με νιφάδες βρώμης, κινόα, φιστίκια, και διάφορα αποξηραμένα φρούτα. Πολύ θρεπτικές, χορταστικές και δυναμωτικές μπάρες για το σχολείο, τη δουλειά, το κολατσιό που σου δίνουν ενέργεια!
Ποσότητα: 8 τεμάχια Προετοιμασία: 10mΜαγείρεμα: 20mΈτοιμο σε: 30m
Εκτέλεση
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi σταδιακά και χτυπάμε να ενωθούν.
Βήμα 2
Μεταφέρουμε το μείγμα σε τετράγωνο ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε μπάρες ή κομμάτια της αρεσκείας μας.
Βήμα 3
Σερβίρουμε αμέσως, τυλίγουμε σε μερίδες ή φυλάμε σε αεροστεγή συσκευασία.
Granola bars with quinoa and plums to begin day healthy, always delicious and homemade. Wrap the bars in individual packages and prepare a handy snack that you can always have in your bag.
Ingredients
1 Cup oat flakes
¼ Cup quinoa
2/3 Cup almonds
¼ Cup pistachios
1/3 Cup raisins
¼ cup cranberries
1/3 Cup dried plums
2 very ripe bananas
Method
Step 1
Put all the ingredients in multi gradually and beat unite.
Step 2
Transfer the mixture into a square baking pan lined with parchment paper and bake in a preheated oven at 160C for 20 minutes. Allow to cool and cut into bars or pieces of our choice.
Step 3
Serve immediately, wrap in portions or keep it in an airtight container.