Υγιεινή μηλόπιτα χωρίς ζάχαρη και αλεύρι. Συνταγή για Αφράτη , μελωμένη και Υγιεινή μηλόπιτα με πατάτα και καρότα, χωρίς ζάχαρη και αλεύρι.
- αυγα 2 μεσαία
- μελι 250 γραμμάρια
- ελαιολαδο 50 γραμμάρια
- βανίλια 1 κουταλάκι του γλυκού
- πατατες 1 μεσαία
- καρότο 1 μεσαίο
- μηλα 1 μεσαίο πράσινο
- μηλα 1 μεσαίο κόκκινο
- βρωμη 220 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλιά της σούπας
- κακαο 10 γραμμάρια χωρίς ζάχαρη
- κανελά 1 κουταλάκι του γλυκού
- γαρίφαλο ¼ κουταλάκι του γλυκού
Υλικά
Σήμερα ετοιμάσαμε για εσάς μία Υγιεινή μηλόπιτα χωρίς αλεύρι και ζάχαρη με λιγότερες θερμίδες από συνήθως και φυσικά πολύ υγιεινή. Είναι ιδανικό γλυκό για παιδιά και μπορούμε αυτήν την μηλόπιτα να την δίνουμε και σαν σχολικό κολατσιό.
Το ξεχωριστό με αυτήν την μηλόπιτα είναι ότι θα βάλουμε και λίγο καρότο και λίγη πατάτα όπως επίσης και κακάο. Είναι υπέροχη και πολύ πολύ αφράτη. Λιώνει στο στόμα λες και είναι σιροπιασμένη. Πραγματικά θα την λατρέψετε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την υγιεινή μηλόπιτα χωρίς ζάχαρη και αλεύρι:
Εκτέλεση για την υγιεινή μηλόπιτα χωρίς ζάχαρη και αλεύρι
Αρχικά παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε μέσα τα αυγά, το μέλι, το ελαιόλαδο και την βανίλια και ανακατεύουμε τα υλικά μας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Έπειτα τρίβουμε σε μία πετσέτα την πατάτα και το καρότο και στραγγίζουμε τα λαχανικά μας για να φύγουν τα ζουμιά τους.
Προσθέτουμε τα λαχανικά μας μέσα στο μείγμα με το μέλι. Έπειτα ψιλοκόβουμε το πράσινο και το κόκκινο μήλο πολύ καλά και τα βάζουμε και αυτά μέσα στο μπολ. Βάζουμε την βρώμη στο μούλτι και την αλέθουμε μέχρι να γίνει σκόνη.
Προσθέτουμε στο μπολ με την βρώμη το μπέικιν πάουντερ, το κακάο, την κανέλα και το γαρίφαλο και ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί. Παίρνουμε ένα ταψί 18×25 και τοποθετούμε στον πάτο του μία λαδόκολλα.
Δείτε ακόμα Μηλόπιτα με φανταστική κρούστα
Μεταφέρουμε εκεί το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 25 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι η βρώμη έχει τραβήξει όλα τα ζουμιά της και το μείγμα έχει στερεοποιηθεί.
Βγάζουμε από τον φούρνο την μηλόπιτα και την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 10-15 λεπτά. Αφού κρυώσει λίγο την ξεφορμάρουμε και την κόβουμε σε κομματάκια. Την σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.
Tips για την Υγιεινή μηλόπιτα χωρίς ζάχαρη και αλεύρι
Άμα δεν θέλουμε να έχουμε καθόλου δάγκωμα στα μήλα μας, μπορούμε να τα τρίψουμε και να τα στραγγίσουμε ελαφρώς. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διαφόρων ειδών μήλα. Προτείνουμε τον συγκεκριμένο συνδυασμό διότι το πράσινο θα μαλακώσει αλλά θα κρατήσει το σχήμα του, ενώ το κόκκινο θα λιώσει και θα καραμελώσει περισσότερο.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια είδη ψημένη πατάτα που μας έχει περισσέψει. Την λιώνουμε με ένα πιρούνι και την προσθέτουμε κατευθείαν στο μπολ. Μπορούμε να βάλουμε αλεύρι βρώμης αντί για κανονική βρώμη.
Η συνταγή είναι τους φίλου μας Alex Foukas
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα