Πρόκειται για μια εναλλακτική ζύμη πίτσας που πραγματικά είναι πολύ νόστιμη και εύκολο να φτιαχτεί. Παρόλο που η αρχική μορφή της ζύμης έχει την εικόνα πολτού, αυτός σταθεροποιείται κατά το ψήσιμο και δημιουργεί μια σταθερή βάση, την οποία καλύπτει κανείς με υλικά της αρεσκείας του. Είναι πράγματι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες συνταγές που μπορεί να φτιάξει κανείς για πίτσα!
ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΠΟ ΚΙΝΟΑ
Υλικά για την βάση από κινόα:
1) ½ φλιτζάνι κινόα (χρησιμοποίησα τρίχρωμη, αλλά βάζετε ότι θέλετε)
2) 1 ½ φλιτζάνι νερό
3) 1 μεγάλο αυγό
4) ½ φλιτζάνι παρμεζάνα
5) ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
6) ¼ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
7) ¼ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
8) ¼ κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
9) ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη αποξηραμένου σκόρδου
10) 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι ολικής (ή για όλες τις χρήσεις)
Υλικά για την επικάλυψη:
1) 3 κουταλιές της σούπας σπιτική σάλτσα ντομάτας (ή 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας)
2) 250 γραμμάρια κασέρι χαμηλών λιπαρών
3) Λίγη ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα
4) Μερικές ροδέλες πράσινης πιπεριάς
5) 5 πράσινες ελιές κομμένες σε ροδέλες
Μέθοδος:
Φτιάχνουμε τη βάση της πίτσας:
Βάζουμε το νερό σε ένα κατσαρολάκι να βράσει. Μόλις κοχλάσει ρίχνουμε την κινόα και όταν πάρει πάλι βράση χαμηλώνουμε πάρα πολυ την θερμοκρασία της κουζίνας μας και κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας. Αφήνουμε έτσι να σιγοβράσει η κινόα μέχρι να πιεί εντελώς τα υγρά και να αφρατέψει. Όταν είναι έτοιμη ελέγχουμε να μην έχει καθόλου νερό.
Αδειάζουμε την κινόα σε ένα μπολ και την αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ( το αυγό χτυπημένο σαν ομελέτα, το θυμάρι, τη ρίγανη, την πάπρικα, το σκόρδο, το αλάτι, την παρμεζάνα και το αλεύρι). Ανακατεύουμε με τα χέρια μας το μίγμα. Δεν θα έχει την όψη του ζυμαριού, αλλά ενός κολλώδους πηχτού πολτού.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Στρώνουμε σε ένα ρηχό ταψί φούρνου μια λαδόκολλα και την λαδώνουμε ελαφρά σε όλη την επιφάνειά της.
Ρίχνουμε το μίγμα της κινόας και με την παλάμη του χεριού μας την απλώνουμε σε δίσκο. Σημαντικό είναι να την απλώσουμε σε όσο γίνεται πιο λεπτή επιφάνεια. Δεν πρέπει να είναι παχιά ώστε να ψηθεί καλά και από χυλός να γίνει μια βάση πίτσας που δεν σπάει και στέκεται στο χέρι όταν την τρώμε σαν το κανονικό ζυμάρι πίτσας.
Ψήνουμε την βάση της πίτσας για 15-20 λεπτά ανάλογα με το φούρνο, στους 180 βαθμούς στο αερόθερμο, μέχρι να την δούμε να χρυσίζει και να σταθεροποιείται. Να μην είναι πλέον μαλακιά.
Όταν η βάση είναι έτοιμη τότε την βγάζουμε από το φούρνο και απλώνουμε πρώτα τη σάλτσα και μετά τα υπόλοιπα υλικά. Ψήνουμε άλλα 10 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσει καλά το τυρί.
Την βγάζουμε από το φούρνο, την αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά και σερβίρουμε κόβοντάς την σε κομμάτια!
Καλή επιτυχία!!!!!!!!
Πηγή: laxtaristessyntages
Τη συνταγή την διαβάσαμε στο:apostoloschronopoulos
Ειδήσεις σήμερα
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Η πρώτη νύχτα στη ΓΑΔΑ
- Άγιος Έρωτας : Η Ολυμπία πιάνει τον πατέρα Νικόλαο σε οίκο ανοχής και το κάνει θέμα στην επισκοπή
- Ζώδια : Ανάδρομος Ερμής έως 15/12/2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους
- «Καλάθι των Χριστουγέννων» : Επιστρέφει με χαμηλότερες τιμές