Υγιεινό ψωμάκι ολικής άλεσης με καρύδια, γραβιέρα και ξερά σύκα. Είναι τέλειο για ένα καθημερινό υγιεινό σνακ ή και για να εντυπωσιάσετε σε ένα επίσημο τραπέζι. Για όσους αγαπούν το αλεύρι ολικής άλεσης ή όσους προσέχουν την διατροφή τους είναι μια πολύ γευστική λύση,άλλα ακόμα και για όσους βαριούνται τα ίδια και ίδια και θέλουν να δοκιμάζουν καινούριες γεύσεις είναι ιδανικό. Τολμήστε, δοκιμάστε το και πείτε μας πως σας φάνηκε.
- αλεύρι ολικής άλεσης 3 φλιτζάνια και επιπλέον για το ζύμωμα
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- αλατι
- πιπέρι
- νερό 1 ½ φλιτζάνι χλιαρό
- συκο ½ φλιτζάνι ξερά ψιλοκομμένα
- καρυδια ½ φλιτζάνι ψίχα χοντροτριμμένη
- γραβιέρα ½ φλιτζάνι τριμμένη
Υλικά
Μερίδες : 8-10 Προετοιμασία: 14:00 hΜαγείρεμα: 45mΈτοιμο σε: 14:45 h
Εκτέλεση
Βήμα 1
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη μαγιά και το αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε και ρίχνουμε το νερό. Ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο κολλώδες μείγμα.
Βήμα 2
Το κάνουμε μπάλα, σκεπάζουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη 12-18 ώρες .
Βήμα 3
Την επόμενη ζυμώνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και προσθέτουμε τα καρύδια, τα σύκα και το τυρί. Ζυμώνουμε ξανά να ενωθούν καλά τα υλικά και μεταφέρουμε σε ελαφρά λαδωμένη φόρμα.
Βήμα 4
Αφήνουμε να σταθεί 2 ώρες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 40-45 λεπτά. Αφήνουμε το ψωμί να κρυώσει ελαφρά για να ξεφορμάρουμε και να σερβίρουμε.
Wholemeal pizza bread with walnuts and dried figs to have at your table the most amazing bread all-time. It is now known how much I love your creations with flour and although you should avoid due to maintenance, the more I want. At least with the wholemeal flour I use in savory as well as sweet confections, We have a little healthier result.
Ingredients
3 cups wholemeal flour and extra for kneading
1 sachet yeast powder
salt & pepper
1 ½ Cup lukewarm water
½ cup chopped dried figs
½ cup almond grounded
½ Cup grated Gruyere or diced
Method
Step 1
Put in a bowl the flour, the yeast and Spice. Mix and pour the water. Knead until you get a uniform mixture of sticky.
Step 2
Do ball, cover the bowl with cling film and leave aside 12-18 hours .
Step 3
The next knead on floured surface and add the walnuts, the figs and cheese. Knead again to the ingredients and transfer to a lightly oiled mould.
Step 4
Let it stand 2 hours and bake in preheated oven at 200C for 40-45 minutes. Leave the bread to cool slightly to remove from pan and serve.