Λαχταριστό κέικ πορτοκαλιού με καρότα και σοκολάτα! Πεντανόστιμη συνταγή για υγρό κέικ με πορτοκάλι, καρότα και κομμάτια σοκολάτας με φουντούκι. Τα υλικά αυτά συνδυάζονται υπέροχα και κάνουν αυτό το κέικ αξεπέραστο. Γίνεται πολύ νόστιμο και ιδανικό για τις μέρες που έχουμε λιγούρες για κάτι γλυκό!
- ηλιέλαιο 200 ml
- ζαχαρη 400 γραμμάρια
- αυγα 4
- πορτοκαλι 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα
- καρότο 1 κούπα στο mult
- πορτοκαλι 1 κούπα χωρίς φλούδα και ίνες
- πορτοκαλι 300 ml χυμό
- σοδα μισό κουταλάκι
- αλατι 1 πρέζα
- σιμιγδαλι 100 gr χοντρό
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 500gr
- κουβερτουρα 200 γραμμαρία με φουντούκια
Υλικά
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα με τη σειρά που θα σας γράψω τα υλικά, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το ξύσμα πορτοκάλι, το καρότο αφού το έχουμε τρίψει στο multi, το πορτοκάλι χωρίς την φλούδα και τις ίνες, το χυμό πορτοκάλι με διαλυμένο μισό κουταλάκι σόδα μέσα, μία πρέζα αλάτι, το σιμιγδάλι, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
Αφού χτυπήσουμε όλα τα υλικά ρίχνουμε το μείγμα σε ταψί 25 X 35 περασμένο με βούτυρο και αλεύρι. Από πάνω ρίχνουμε μια κομμένη σε κομματάκια σοκολάτα κουβερτούρα με φουντούκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνος στις αντιστάσεις στους 170 για 45 λεπτά.
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Κωνσταντινιά ΠΚ