ΥΛΙΚΑ:
70 γραμμάρια βούτυρο,
70 γραμμάρια κουβερτούρα,
200 γραμμάρια αμυγδαλοσκονη,
2 αυγά,
6 κρόκοι αυγών,
180 γραμμάρια ζάχαρη,
40 γραμμάρια κακάο σκούρο,
4 ασπράδια αυγών,
20 γραμμάρια μαύρο ρούμι
Δείτε ακόμα: Ατομικά μυρωδάτα σιροπιαστά γλυκάκια ινδοκάρυδου για κερασμα!!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν Μαρί.
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά.
Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την αμυγδαλόσκονη και το ρούμι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά,τους κρόκους,150 γραμμάρια από την ζάχαρη,και το κακάο και ενσωματώσουμε το μείγμα στην λιωμένη κουβερτούρα
Χτυπάμε χώρια τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα.
Ρίχνουμε σταδιακά την μαρέγκα στην σοκολάτα ανακατεύοντας απαλά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι,η τσέρκι 24 εκ,και ψήνουμε για 25 λεπτά.
Βγάζουμε το κέικ το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε να κρυώσει.
ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ:
Δείτε ακόμα: Λαχταριστή μηλόπιτα για κέρασμα από την Σόφη Τσιώπου!
1 κιλό γάλα,
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη,
4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
2.κουταλιές της σούπας.αλεύρι,
2 κουταλιές της σούπας.βούτυρο,
1 βανίλια,
2 κρόκους αυγών και όταν την ετοιμάσουμε αφού κρυώσει καλά προσθέτουμε μέσα 1 φλιτζάνι τσαγιού σαντιγί ανακατεύοντας απαλά.
Και στην συνέχεια την τοποθετούμε πάνω στο γλυκό!
Διακόσμηση δική μας!
Δείτε ακόμα :Προφιτερόλ λευκής σοκολάτας για κέρασμα! πανεύκολο με μοναδική γεύση !!!!
Tzeni Tsanaktsidou=οι χρυσοχερες-ηδες