Υπέροχα νηστίσιμα κεικάκια για παιδιά από 2 έως 102 ετών.
ΥΛΙΚΑ
Για τα κεικάκια
• 1 κούπα σπορέλαιο
• 1 και 1/2 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
• 1 και 1/2 κούπα χλιαρό νερό
• 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
• 2 κ.σ. κακάο
• 1 κόκκινη φαρίνα (500 γρ.)
• Μερικές σταγόνες σιρόπι βανίλια
• 2 κ.σ. κονιάκ (προαιρετικά)
Για το γλάσο σοκολάτας
• 1 συσκευασία φυτική μαργαρίνη νηστίσιμη (250 γρ.)
• 1 φλ.τσ. ζάχαρη άχνη
• 3 κ.σ. κακάο
• 1 βανίλια
Για το γαρνίρισμα
• Χρωματιστή τρούφα
• Μια συσκευασία για χωνάκια παγωτού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα κεικάκια
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό με το κακάο.
• Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά πρώτα τα υγρά και μετά τα στερεά και ανακατεύουμε μέχρι να καταφέρουμε έναν ομοιογενή χυλό.
• Τοποθετούμε τα χωνάκια στα ταψάκια για cupcakes.
• Γεμίζουμε τα χωνάκια κατά 3/4.
• Ψήνουμε τα χωνάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για περίπου μισή ώρα.
Για το γλάσο σοκολάτας
• Βγάζουμε τη φυτική μαργαρίνη από το ψυγείο και την αφήνουμε να ξεπαγώσει.
• Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε μέχρι να καταφέρουμε μια κρέμα.
Σύνθεση
• Όταν κρυώσουν τα κεικάκια τα γαρνίρουμε με το γλάσσο σοκολάτας με τη βοήθεια ενός κορνέ.
• Πασπαλίζουμε με την τρούφα.