Υπέροχη καρυδόπιτα πουτίγκα με κρέμα και σιρόπι. Αυτή η σιροπιαστή πουτίγκα με καρυδόπιτα είναι εύκολη και γρήγορη συνταγή και πραγματικά πολύ πολύ λαχταριστή! Ιδανική για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς!
- αυγα 10 χωρισμένα
- ζαχαρη 1/2 φλιτζάνι τσαγιού
- καρυδια 1 φλιτζάνι τσαγιού ψίχα
- φρυγανιά 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κοπανισμένη
- κανελά 1 κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη
- γαρίφαλο 1 κουταλάκι του γλυκού
- κακαο 1 κουταλάκι του γλυκού
- πορτοκαλι ξύσμα ενός
Υλικά
Εκτέλεση
Για τη καρυδόπιτα
Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη. Ανακατεύουμε το καρύδι,τη φρυγανιά,τα μπαχαρικά,το κακάο και το ξύσμα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και ενώνουμε προσεχτικά τα δυο μείγματα ανακατεύοντας όμως πολύ πολύ πολύ πολύ απαλά με μια σπάτουλα. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Περιχύνουμε την καρυδόπιτα με το κρύο σιρόπι. (Ψήνεται σε ταψάκι μεσαίου μεγέθους,η και σε φόρμα για κέικ ανάλογα τις προτιμήσεις)!!!
Για το σιρόπι:
Βράζουμε το σιρόπι μέχρι να δέσει καλά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για την κρεμά:
Ζεσταίνουμε το γάλα τη ζάχαρη και ρίχνουμε διαλυμένο το κορν φλαουρ με το αλεύρι και μόλις πήξει κατεβάζουμε. Προσθέτουμε απαλά και με γρήγορες κινήσεις τους κρόκους,τη βανίλια και τέλος το βούτυρο. Μόλις λίγο κρυώσει το ρίχνουμε πάνω στην καρυδόπιτα. Διακοσμούμε με καρύδι μπόλικο και κανέλα!!
Καλή επιτυχία!!!
Η συνταγή είναι της Tzeni Tsanaktsidou