Υλικά 2-4 μερίδες
Για το κέικ:
2 κσ λάδι καρύδας
2 κσ ερυθριτόλη
2 μικρά αυγά
1 κσ γεμάτη κακάο
1,5 κσ αλεύρι αμυγδάλου
1 κσ αλεύρι καρύδας
1 βανιλίνη
1/2 κγ baking powder
2 κσ ζεστο νερό
Δείτε ακόμα: Εύκολη και Πεντανόστιμη Πάστα Σοκολάτας – The best Chocolate Cake Ever
Για την μαρμελάδα στιγμής:
5 μεγάλες φράουλες
1,5 κσ ερυθριτόλη
1/2 κγ κόμι γκουάρ
Για την κρέμα σοκολάτας:
100 γρ σοκολάτα >80% κακάο
2 κσ ερυθριτόλη
1 κσ ουίσκι
1 ώριμο αβοκάντο
Δείτε ακόμα: Φανταστικά ατομικά πάστα φλώρα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
Οδηγίες
Βάζουμε σε σκεύος για φούρνο μικροκυμάτων με την σειρά τα υλικά ως εξής.. Ξεκινάμε με το λάδι καρύδας, προσθέτουμε την ερυθριτόλη και ανακατεύουμε με φουέ για λίγο.
Προσθέτουμε τ΄αυγά και ανακατεύουμε να ενωθούν με την ερυθριτόλη και το λάδι. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το κακάο, το αλεύρι αμυγδάλου, το αλεύρι καρύδας, το baking powder και την βανιλίνη. Ανακατεύουμε και τελευταίο προσθέτουμε το ζεστό νερό. Το μίγμα μας πρέπει να είναι ενιαίο και να μην έχει σβώλους. Το ψήνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στην υψηλή θερμοκρασία (900W) για 4 λεπτά. Ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα το ψήσιμο και αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε την μαρμελάδα στιγμής. Χτυπάμε στο multi τις 5 φράουλες και τις βάζουμε σε μικρό κατσαρολάκι μαζί με την ερυθριτόλη. Μόλις πάρει βράση, κλείνουμε το μάτι και ανακατεύουμε καλά. Κατεβάζουμε κι αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει ρίχνουμε το κομι γκουάρ και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί και να πήξει η μαρμελάδα μας.
Ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολατας. Λιώνουμε την σοκολάτα με την ερυθριτόλη στα μικροκύματα. Πολτοποιούμε πλήρως το αβοκάντο στο multi. Θα πρέπει να είναι τελείως λιωμένο και να μην έχει καθόλου κομματάκια. Ενώνουμε προσεκτικά την λιωμένη σοκολάτα με το αβοκάντο και το ουίσκι και αφήνουμε να κρυώσει, όχι όμως τελείως.
Στήνουμε το γλυκό μας σε τσέρκι βάζοντας ένα κομμάτι κέικ, μαρμελάδα φράουλα, κρέμα σοκολατας, κέικ και τελειώνουμε με μαρμελάδα και λιγη από την κρέμα.
Η συγκεκριμένη δόση βγάζει 2 μεγάλες πάστες ή 4 μικρές. Μπορεί να γίνει και μίνι τουρτίτσα. Το γλυκό είναι πάρα πολύ χορταστικό.
Δείτε ακομα: Καριόκα στο ταψί παστάκια! Η απόλυτη απόλαυση!!
Η κρέμα σοκολάτας πήζει αρκετά όταν κρυώσει γι΄αυτό πρέπει να την χρησιμοποιήσουμε πριν γίνει αυτό. Εάν πήξει και δυσκολευόμαστε, την βάζουμε στα μικροκύματα για λίγα δευτερόλεπτα.
Μπορούμε εάν θέλουμε να σιροπιάσουμε το κέικ με ένα ελαφρύ σιρόπι από ερυθριτόλη και νερό.
Πηγή: cookpad* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.