Φτιάξτε μόνοι σας εύκολα και γρήγορα μια καταπληκτική τούρτα πραλίνα!!!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
6 αυγά
150 γρ.ζάχαρη
150 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις+2 κ.γ κοφτά μπέικιν
5 κ.σ σπορέλαιο
2 γεμάτες κ.σ κακάο
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
-Χτυπάω τ’αυγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν 5-8 λεπτά στο μίξερ.
Χαμηλώνω την ταχύτητα στο ελάχιστο κ ρίχνω μέσα κ το σπορέλαιο.
Κοσκινίζω αλεύρι,μπέικιν,και κακάο και προσθέτω την βανίλια και το αλάτι.
Ρίχνω στα αυγά το αλεύρι λίγο λίγο ανακατεύοντας σιγά σιγά με ένα σύρμα η μια σπάτουλα,μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα των αυγών.
Αδειάζω το μίγμα σε στρογγυλή αποσπώμενη φόρμα 28 εκ.με λαδοκολα στην βάση της μόνο και βουτυρωμένη γύρω-γύρω και ψήνω στους 180 για 25 λεπτά περίπου.
Αφήνω να κρυώσει πάρα πολύ καλά και μετά το χωρίζω σε 3 δίσκους με πριονωτό μαχαίρι.
Ακόμα καλύτερα να φτιάξετε το παντεσπάνι από την προηγούμενη μέρα.
Δείτε επίσης Τούρτα πανδαισία !!!!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΠΡΑΛΙΝΑΣ
500 γρ.φυτική κρέμα γάλακτος
1 βαζάκι πραλίνα (400 γρ.)
-Χτυπάω 5 λεπτά πολύ καλά τη φυτική κρέμα να αφρατέψει και να φουσκώσει.
Προσθέτω την πραλίνα να ενωθει.
Αν η πραλίνα είναι πολυ παγωμένη την λιώνω λίγο στα μικροκυματα.
ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΝ ΤΟ ΒΑΖΑΚΙ ΕΧΕΙ ΠΑΝΩ ΧΡΥΣΟΧΑΡΤΟ ΑΦΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΒΑΛΕΤΕ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΚΥΜΜΑΤΑ!
Δείτε επίσης Εύκολη σοκολατένια τούρτα με μπισκότα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 βανίλια
χυμό μισού λεμονιου
-Βράζω 1 λεπτό μονο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη!
Αφήνω να κρυώσει.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
250 γρ.σοκολατα κουβερτουρα μαύρη ψιλικομμένη
200 γρ.κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κ.σ μέλι
Βάζω την κρέμα γάλακτος να έρθει σε σημείο βρασμού,την κατεβάζω απ την φωτια και ρίχνω μέσα την σοκολάτα.
Την αφήνω 1 λεπτό κ ανακατεύω καλά να λιώσει.
Προσθέτω και το μέλι.
Δείτε επίσης Το Απολαυστικό Κέικ Με Τα Αποξηραμένα Φρούτα Που Έχει Προκαλέσει Φρενίτιδα – Σκίζει Και Σε Γεύση Και Σε Εμφάνιση!
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Σ ‘ένα μπολάκι κρατάω 2 κ.σ από την κρέμα της γέμισης.
Τοποθετώ το τσέρκι της φόρμας πάνω σε μια πιατέλα και βάζω με την σειρά που γράφω,παντεσπάνι,σιρόπι,κρέμα,ξανά παντεσπάνι σιρόπι,κρέμα,και τελειώνω με παντεσπάνι και σιρόπι.
Βάζω το γλυκό κατάψυξη ν παγώσει για 2-3 ώρες.
Ξεφορμάρω,καλύπτω μ’ένα μαχαιράκι την επιφάνεια και τα πλαινά της τούρτας με την κρέμα που κράτησα και περιχύνω με την γκαναζ σοκολάτας.
Γαρνίρω την επιφάνεια με πραλίνα και βάζω την τούρτα στο ψυγείο.
Δείτε επίσης Ατομικα κεκακια σοκολατας με γλασο για το παιδικο παρτι
Η συνταγή είναι από την καταπληκτική ομάδα Οι Λιχουδιές της Σόφης