Μια υπέροχη τούρτα “προβατάκι” για τα γενέθλια των μικρών μας! Υπέροχη και εντυπωσιακή τούρτα σε σχήμα προβατάκι με σαντιγί και ζαχαρόπαστα. Ακολουθήστε την εκτέλεση και τα αποτελέσματα θα σας αφήσουν άφωνους. Γίνεται καλύτερη και από ζαχαροπλαστείου. Και για το πάρτι του παιδιού μας φυσικά και θέλουμε το καλύτερο! Θα την λατρέψουν! Δείτε την συνταγή παρακάτω:
- αυγα 5
- ζαχαρη 150 γρ.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150 γρ.
- μπέικιν πάουντερ 2 κ.γ κοφτά κοσκινισμένα
- βανίλια 1
- αλατι 1 πρέζα
Υλικά
- γάλα 1 λίτρο
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις ½ κούπα
- κορν φλαουρ ½ κούπα
- βανίλια 1
- αυγα 2
- ζαχαρη 1 κούπα
- βουτυρο 2 κουταλιές της σούπας πλάκα
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
- σαντιγί 2 φάκελοι σκόνη
- ζάχαρη άχνη 2 κ.σ
- γάλα 2 κούπες
Για την επικάλυψη
- ζάχαρη άχνη 1 κιλό
- ζελατίνη 5 κουταλάκια ή 2 φακελάκια των 10 γρ.
- γλυκερίνη 1 κουταλιά του γλυκού
- γλυκόζη 1/2 κούπα
- νερό 1/4 κούπας
- βανίλια 3
- χρώμα ζαχαροπλαστικής Κατά βούληση κίτρινο υγρό
Για την άσπρη ζαχαρόπαστα
Εκτέλεση για τούρτα “προβατάκι”
Αρχικά χτυπάμε τα αυγά και την ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν για δυο με τρία λεπτά στο μίξερ. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την βανίλια και το αλάτι και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε προσεχτικά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή αποσπώμενη φόρμα, η οποία θα έχει 28 εκατοστά.
Δείτε ακόμα Βασικά βήματα για να φτιάξετε παιδικές τούρτες γενεθλίων!
Βάζουμε μια λαδόκολλα στην φόρμα και την βουτυρώνουμε καλά, γύρω – γύρω. Ψήνουμε το παντεσπάνι μας στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 με 25 λεπτά, στην δεύτερη σχάρα του φούρνου. Το αφήνουμε να κρυώσει πάρα πολύ καλά και έπειτα το χωρίζουμε σε τρεις δίσκους με ένα πριονωτό μαχαίρι.
Παίρνουμε ένα μεταλλικό μπολ και βάζουμε στον πάτο του μια πλαστική μεμβράνη. Στη συνέχεια, αρχίζουμε να βάζουμε το παντεσπάνι, το σιρόπι, την κρέμα, έπειτα ξανά το παντεσπάνι, το σιρόπι κοκ, μέχρι να γεμίσει. Το βάζουμε στην κατάψυξη. Την επόμενη μέρα, βάζουμε το μεταλλικό μπολ σε ζεστό νερό έτσι ώστε να ξεκολλήσουν τα τοιχώματα από το γλυκό μας.
Γυρίζουμε ανάποδα το μεταλλικό μπολ σε ένα δίσκο για τούρτες, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε το σώμα του προβάτου. Μετά καλύπτουμε με σαντιγί, και το βάζουμε ξανά στην κατάψυξη. Βγάζουμε την τούρτα ξανά από την κατάψυξη και με μια ζαχαρόπαστα, φτιάχνουμε τα μπροστά και τα πίσω πόδια του προβάτου, το κεφάλι, τα μάτια και τα αυτιά του.
Δείτε ακόμα Συνταγες για 7 τουρτες γενεθλίων που θα κλέψουν τη παράσταση!
Στη συνέχεια, κάνουμε ροζέτες με σαντιγί σε όλο το σώμα του προβάτου και αφήνουμε για το τέλος τον φιόγκο τον οποίο θα δημιουργήσουμε με ζαχαρόπαστα. Τον φιόγκο τον στερεώνουμε με ένα ξυλάκι για σουβλάκι.
Εκτέλεση για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μισό γάλα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζάχαρη και την βανίλια στην κατσαρόλα και αφήνουμε το μείγμα μας να βράσει. Σε ένα μπολ, βάζουμε το υπόλοιπο κρύο γάλα καθώς επίσης το αλεύρι και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε το μείγμα μας καλά με ένα σύρμα.
Μόλις πάρει μια βράση το μείγμα της κατσαρόλας, ρίχνουμε το κρύο μείγμα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε τα αυγά και το βούτυρο. Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ και την σκεπάζουμε με μια πλαστική μεμβράνη.
Δείτε ακόμα Δείτε βήμα-βήμα πως θα φτιαξετε υπεροχες τουρτες για παιδικά γενέθλια !
Φροντίζουμε να ακουμπάει πάνω στην κρέμα η πλαστική μεμβράνη, μέχρι να κρυώσει.
Εκτέλεση για το σιρόπι
Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζουμε για περίπου ένα λεπτό, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Εκτέλεση για την επικάλυψη
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να σφίξει η σαντιγί. Έπειτα την αφήνουμε μια ημέρα στο ψυγείο σκεπασμένη, με μια πλαστική μεμβράνη έτσι ώστε να βρουν πιο σταθερές οι ροζέτες μας.
Εκτέλεση για την ζαχαρόπαστα
Αφού διαλύσουμε την ζελατίνη στο νερό μέσα σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε την γλυκόζη και ανακατεύουμε το μείγμα μας καλά, σε μέτρια φωτιά. Όταν λιώσει, βάζουμε την γλυκερίνη και την βανίλια και βγάζουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά.
Παίρνουμε ένα άλλο μπολ και βάζουμε την ζάχαρη άχνη, κάνοντας μια λακουβίτσα στη μέση. Ρίχνουμε τα υγρά υλικά μας και προσέχουμε γιατί στην αρχή θα καίει. Ανακατεύουμε πρώτα με ένα κουταλάκι και στη συνέχεια ξεκινάμε να ζυμώνουμε την ζαχαρόπαστα. Αν νιώσουμε ότι κολλάει προσθέτουμε λίγη ακόμη ζάχαρη άχνη.
Αλλάζουμε το χρώμα της ζαχαρόπαστας χρησιμοποιώντας χρώματα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας μας.
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Χριστίνα Χαραλαμπίδου
στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου: Daddy – Cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Η πρώτη νύχτα στη ΓΑΔΑ
- Άγιος Έρωτας : Η Ολυμπία πιάνει τον πατέρα Νικόλαο σε οίκο ανοχής και το κάνει θέμα στην επισκοπή
- Ζώδια : Ανάδρομος Ερμής έως 15/12/2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους
- «Καλάθι των Χριστουγέννων» : Επιστρέφει με χαμηλότερες τιμές