- κρεμα ζαχαροπλαστικης 1 πακέτο στιγμής
- γάλα 400 ml
- κρεμα γαλακτος 300 ml φυτική
- κρέμα σοκοφρέτας 380 γρ.
- σοκολάτα 1 σοκοφρέτα
- ηλιέλαιο 50 ml
Υλικά
- αλευρι 125γρ.
- κακαο 30γρ.
- μπέικιν πάουντερ 1 & 1/2 κ.γ.
- αυγα 5 μεσαία
- ζαχαρη 125γρ.
Για το παντεσπάνι
Λαχταριστή τούρτα σοκοφρέτα για το party, την δεξίωση ή απλά για τις…υπογλυκαιμίες της οικογένειας! Πεντανόστιμη τούρτα σοκοφρέτα που δεν έχουμε ξανά δει στο διαδίκτυο! Η συνταγή που θα μοιραστούμε μαζί σας παρακάτω είναι εξαιρετική.
Αν κάνετε διατροφή μάλλον πρέπει να την διακόψετε για λίγες μέρες. Είναι κρίμα μια τέτοια τούρτα να μην την δοκιμάσετε! Η σοκοφρέτα είναι όσο – όσο με την φυτική κρέμα, κι έτσι καλύπτει όλα τα γούστα. Δείτε την συνταγή παρακάτω:
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε καλά, μέχρι η κρέμα μας να πήξει. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ρίχνουμε την φυτική κρέμα γάλακτος και ξεκινάμε να την χτυπάμε απαλά με ένα μίξερ χειρός. Την χτυπάμε για αρκετή ώρα, μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα που μοιάζει με σαντιγί.
Δείτε ακόμα Υπέροχη τούρτα πραλίνα από τη Σόφη Τσιώπου
Αφού η σαντιγί μας από την φυτική κρέμα είναι έτοιμη, προσθέτουμε την κρέμα στιγμής και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομογενές μείγμα.
Εκτέλεση για το παντεσπάνι
Προσθέτουμε σε ένα μπολ, το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα και ανακατεύουμε. Βάζουμε στο μίξερ τα αυγά και την ζάχαρη και τα χτυπάμε για 7 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν. Αφού το μείγμα με τα αυγά και την ζάχαρη είναι έτοιμο, το ενώνουμε με το μείγμα σοκολάτας.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομογενές μείγμα. Παίρνουμε ένα τσέρκι 20 εκ και βάζουμε μέσα στο τσέρκι μια λαδόκολλα. Στη συνέχεια περιχύνουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για περίπου 25 λεπτά.
Όταν το παντεσπάνι μας είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά. Αν θέλουμε λευκό παντεσπάνι, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα 30 γρ. κακάο με 30 γρ. αλεύρι. Καλό θα ήταν να τυλίξουμε το παντεσπάνι σε μία πετσέτα να το βάλουμε σε μια σακούλα και να το χρησιμοποιήσουμε την επομένη μέρα.
Εκτέλεση για το στήσιμο
Παίρνουμε το παντεσπάνι και το κόβουμε σε 3 μέρη. Βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι σε μια φόρμα 20 εκ. Βάζουμε από πάνω μια γενναία ποσότητα κρέμας. Από πάνω προσθέτουμε ακόμη μια φέτα παντεσπάνι. Ακόμη μια γενναία ποσότητα κρέμας. Βάζουμε την τούρτα μας στην κατάψυξη για 2 ώρες.
Παίρνουμε την σοκοφρέτα και την χτυπάμε στο μούλτι. Αφού την θρυμματίσουμε καλά την ρίχνουμε σε ένα μπολ. Σε ένα ξεχωριστό μπολ προσθέτουμε την κρέμα σοκολάτας και το ηλιέλαιο. Ανακατεύουμε καλά. Ζεσταίνουμε το μείγμα με την κρέμα σοκολάτας στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα.
Βγάζουμε την τούρτα από την κατάψυξη και περιχύνουμε από πάνω το μείγμα με την κρέμα σοκοφρέτας. Το απλώνουμε να πάει παντού. Με τα χέρια προσθέτουμε περιμετρικά στον πάτο της τούρτας την θρυμματισμένη σοκοφρέτα.
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε την εκτέλεση του παντεσπανιού στο παρακάτω βίντεο:
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή