Υλικά συνταγής
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
100 γρ. μέλι
100 γρ. σταγόνες κουβερτούρας + επιπλέον για γαρνίρισμα
1 κ.γ. κανέλα
150 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα + επιπλέον για γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μέλι, τη σοκολάτα και τη κανέλα. Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου να παγώσει.
Το παγωτό σε παγωτομηχανή: Μετά τη 1 ώρα αδειάζουμε το μείγμα στη παγωτομηχανή και φτιάχνουμε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της. Πέντε (5) λ περίπου πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία, προσθέτουμε και τα καρύδια. Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 3 ώρες να σφίξει.
Το παγωτό χωρίς παγωτομηχανή: Ακολουθούμε την κλασική μέθοδο με τα χτυπήματα. Δηλαδή, μόλις φτιάξουμε το μείγμα, το τοποθετούμε στην κατάψυξη. Όταν αρχίσει να σφίγγει, το χτυπάμε 5 φορές ανά 30 λεπτά να αφρατέψει. Στο τελευταίο χτύπημα ρίχνουμε και τα καρύδια.
Σερβίρουμε το παγωτό γαρνιρισμένο με επιπλέον καρύδια και σταγόνες σοκολάτας, γαρνιρισμένο με μέλι και [προαιρετικά] με λίγο σιρόπι σοκολάτας.
Ειδήσεις σήμερα
- Γιατί πρέπει να λέμε Χριστός Ετέχθη και όχι ένα σκέτο Χρόνια πολλά τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς
- 26/12/2004- 20 Χρόνια από τον σεισμό 9,1 Ρίχτερ που προκάλεσε ένα από τα πιο φονικά τσουνάμι στην ιστορία της ανθρωπότητας (video)
- Η Γη της Ελιάς : Η τελευταία συνάντηση Κουράκου- Αριάδνης
- Grand Hotel : Ο Ρήγας σώζεται την τελευταία στιγμή από θαύμα
- Τα πιο αστεία Χριστουγεννιάτικα memes για το 2024