Υλικά συνταγής
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
100 γρ. μέλι
100 γρ. σταγόνες κουβερτούρας + επιπλέον για γαρνίρισμα
1 κ.γ. κανέλα
150 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα + επιπλέον για γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μέλι, τη σοκολάτα και τη κανέλα. Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου να παγώσει.
Το παγωτό σε παγωτομηχανή: Μετά τη 1 ώρα αδειάζουμε το μείγμα στη παγωτομηχανή και φτιάχνουμε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της. Πέντε (5) λ περίπου πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία, προσθέτουμε και τα καρύδια. Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 3 ώρες να σφίξει.
Το παγωτό χωρίς παγωτομηχανή: Ακολουθούμε την κλασική μέθοδο με τα χτυπήματα. Δηλαδή, μόλις φτιάξουμε το μείγμα, το τοποθετούμε στην κατάψυξη. Όταν αρχίσει να σφίγγει, το χτυπάμε 5 φορές ανά 30 λεπτά να αφρατέψει. Στο τελευταίο χτύπημα ρίχνουμε και τα καρύδια.
Σερβίρουμε το παγωτό γαρνιρισμένο με επιπλέον καρύδια και σταγόνες σοκολάτας, γαρνιρισμένο με μέλι και [προαιρετικά] με λίγο σιρόπι σοκολάτας.
Ειδήσεις σήμερα
- Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου γεμιστά με μαρμελάδα
- Η Γη της Ελιάς : Το μεγάλο μυστικό του Βαρώτσου και πώς συνδέεται με την εξαφάνιση του Ισίδωρου
- Ζώδια: Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 11/11/2024 ως 17/11/2024 για όλα τα ζώδια
- Άγιος Έρωτας : Ο Βλάσσης βιάζει την Χριστίνα με την συγκατάθεση του Παύλου
- Grand Hotel : Ο δολοφόνος χτυπά ξανά και μπαίνει στο δωμάτιο του Νικόλα για να τον αποτελειώσει