Υπέροχο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές, κρέμα και γκανάζ σοκολάτας!Η αγαπημένη μας Τζένη Τσανακτσίδου αποφάσισε να μας τρελάνει πάλι φτιάχνοντας ένα υπέροχο γλυκό ψυγείου με σιροπιαστές φρυγανιές σαντιγί και γκανάζ σοκολάτας! Ένα γλυκό ψυγείου μπουκιά και συχώριο για εσάς και τους αγαπημένους σας!
- γάλα 1 λίτρο φρέσκο
- ζαχαρη 5 κ.σ.
- κορν φλαουρ 120 γρ
Για την κρέμα
- κρεμα γαλακτος 250 γρ
- κουβερτουρα 250 γρ
- βουτυρο 1 κ.σ.
Για την γκανάζ σοκολάτας
Δείτε ακόμα Το γλυκό που τρέλανε το facebook:Πάστα σε γλυκο ταψιου απο τη Σόφη Τσιωπου
Μπορεί να χειμώνιασε όμως τα γλυκά ψυγείου δεν έχουν εποχή και σίγουρα ακόμη και λίγο πριν τα Χριστούγεννα μπορούμε να απολαύσουμε ένα κομμάτι από αυτό το εξαιρετικό γλυκό! Το δοκιμάσαμε και εκτός του ότι είναι πανεύκολο και οικονομικό είναι πάρα πολύ νόστιμο. Δείτε την συνταγή παρακάτω:
Η συνταγή είναι της φίλης μας Tzeni Tsanaktsidou!
Εκτέλεση
Στην αρχή βάζουμε μία σειρά φρυγανιές σε ένα πυρέξ 30×27. Προχωράμε με την προετοιμασία του σιροπιού. Βράζουμε λοιπόν σε ένα κατσαρολάκι δύο κούπες νερού με δύο κούπες ζάχαρης για 4 λεπτά. Ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι στις φρυγανιές με ένα κουτάλι όσο το σιρόπι είναι καυτό.
Εκτέλεση για την κρέμα
Βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη και τον κορν φλάουρ σε μία κατσαρόλα να βράσουν σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς το μείγμα μας μέχρι να πήξει και όταν πήξει κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και με προσοχή ρίχνουμε λίγη λίγη την κρέμα πάνω στις φρυγανιές, αφού έχουν κρυώσει.
Αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει και στην συνέχεια παρασκευάζουμε την σαντιγί γκαρνί σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία. Με πολύ προσοχή και απαλά βάζουμε πάνω από την κρύα κρέμα την σαντιγί και την ισιώνουμε καλά.
Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο όλη την νύχτα.
Εκτέλεση για την γκανάζ σοκολάτας
Την επομένη μέρα φτιάχνουμε την γκανάζ σοκολάτας. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος για να ζεσταθεί. Ρίχνουμε σε σπασμένα κομμάτια την κουβερτούρα και ανακατεύουμε. Μόλις δέσει το μείγμα μας, το κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο.
Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να κρυώσει η γκανάζ. Βγάζουμε το γλυκό μας από το ψυγείο και με πολύ προσοχή ρίχνουμε πάνω στο κρύο γλυκό την γκανάζ. Το βάζουμε και πάλι στο ψυγείο για λίγες ώρες μέχρι να σφίξει η γκανάζ.
Tips
Αντί για φρυγανιές μπορούμε να βάλουμε μπισκότα! Οι κούπες για τις δοσολογίες είναι 250 ml.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή