Συνταγή για κέικ ινδοκάρυδο με γλυκό του κουταλιού κεράσι. Θα γίνει το αγαπημένο σας.
- αυγα 4 χωρισμένα τα ασπράδια απ τους κρόκους
- σπορέλαιο 1 κούπα
- ζαχαρη 1 1/2 κούπα
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κούπες
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- βανίλια 2
- ινδοκαρυδο 1 κούπα
- γιαουρτι 1 κούπα στραγγιστό
Υλικά
Αν σας αρέσουν τα κέικ και έχετε μια αδυναμία στο ινδοκάρυδο, τότε η σημερινή συνταγή είναι για εσάς. Νόστιμο κέικ ινδοκάρυδο που το συνοδεύουμε με γλυκό του κουταλιού κεράσι ή όποιο άλλο γλυκό του κουταλιού, επιθυμούμε!
Είναι ένα κέικ που μπορεί να φαίνεται μπελαλίδικο όμως δεν είναι. Είναι εύκολο στην παρασκευή με τα πιο απλά υλικά. Άλλωστε κι εμείς, είμαστε απλοί άνθρωποι, που θέλουμε να απολαμβάνουμε ωραίες γεύσεις με φθηνά και απλά υλικά. Δεν είμαστε πλούσιοι ούτε έχουμε όλο τον χρόνο μπροστά μας.
Δείτε ακόμα Υπεροχο σοκολατενιο και νηστισιμο κεικ με γλασο σοκολατας
Αποφασίσαμε λοιπόν να μοιραστούμε αυτήν την ξεχωριστή συνταγή μαζί σας γιατί την δοκιμάσαμε κι εμείς και την λατρέψαμε. Αν αγαπάτε το ινδοκάρυδο όπως το αγαπάμε εμείς, τότε σίγουρα θα σας αρέσει. Αυτή λοιπόν η συνταγή σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Εκτέλεση
Αρχικά χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη και τα κάνουμε μαρέγκα. Τα βάζουμε σε ένα μπολ για να προσθέσουμε την μαρέγκα στο τέλος. Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και προσθέτουμε το σπορέλαιο, το γιαούρτι, τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ το οποίο το έχουμε ανακατέψει με το αλεύρι, το ινδοκάρυδο και στο τέλος προσθέτουμε τα ασπράδια.
Βάζουμε το μείγμα μας σε μια φόρμα 30 εκ. και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις για μια ώρα. Από πάνω περιχύνουμε ένα κουτί creme και μισή κούπα άχνη ζάχαρη. Ρίχνουμε λίγο ινδοκάρυδο ακόμη και βάζουμε και το γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας μας.
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Voula Damala στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr