ΥΛΙΚΑ για στρογγυλή φόρμα 23 εκ.
4 αυγά
200 γρ. ζάχαρη
250 ml ηλιέλαιο ή σπορέλαιο
500 γρ.καρότα τριμμένα στο λεπτό του τρίφτη
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1 κ.γ. κανέλα τριμμένη
1/3 κ.γ. γαρίφαλο
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
2 βανίλιες
150 γρ. τριμμένα καρύδια
Δείτε ακόμα: Συνταγή για κέικ καρότο με σιρόπι από πορτοκάλι,χωρίς ζάχαρη!
Υλικά για το γλάσο
125 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμ. δωματίου
250 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμ. δωματίου
1 βανίλια
80 γρ. ζάχαρη άχνη
Δείτε ακόμα: Κεικ καρότο με αμυγδαλόπαστα και γλάσο βανίλιας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Καλύπτω τη φόρμα με λαδόκολα.
Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν 4-5 λεπτά περίπου
Ρίχνω σιγά σιγά το λάδι και συνεχίζω το χτύπημα για μερικά λεπτά ακόμη. Ανακατεύω στο μίγμα τα καρότα, το αλεύρι και το μπέικιν και ρίχνω τελευταία τα καρύδια.
Γεμίζω τη φόρμα με το μίγμα και ψήνω για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι ένα μαχαίρι που θα βυθίσω στο κέικ να βγει καθαρό.
Αφήνω το κέικ να κρυώσει καλά.
Το αναποδογυρίζω σε πιατέλα.
Για το γλάσο, χτυπάω το βούτυρο με το τυρί κρέμα,την άχνη και την βανίλια.
Καλύπτω όλο το κέικ με το γλάσο και το διατηρώ στο ψυγείο για 4-5 ημέρες.
Η συνταγή είναι από την εκπληκτική σελίδα στο facebook: Οι Λιχουδιες της Σόφης
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα