Αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό, το τιμπάλ μελιτζάνας θα σας ξετρελάνει. Μπορείτε να το φτιάχνετε σε γιορτινά τραπέζια, για μπουφέ αλλά και στο Κυριακάτικο γεύμα σας. Εντυπωσιακό συνοδευτικό για όλες τις περιστάσεις. Δείτε την συνταγή παρακάτω:
Εκτέλεση για τιμπάλ μελιτζάνας
Αφού έχουμε τηγανίσει τις μελιτζάνες από το προηγούμενο βράδυ, βράζουμε τις πένες μας για 15 λεπτά, έτσι ώστε να βγουν αλτέντε. Στη συνέχεια ξεκινάμε την προετοιμασία της σάλτσας. Βάζουμε τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι και τα πολτοποιούμε χωρίς να τσιγαρίσουμε τίποτα.
Δείτε επίσης Ξεσκέπαστη πίτα με μελιτζάνα,φέτα και ντοματίνια
Βάζουμε λίγο λάδι και την βράζουμε για 15 λεπτά με λίγο νερό. Μόλις βράσουμε τα μακαρόνια ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα, αφού πρώτα τα έχουμε σουρώσει. Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ βάζοντας το βούτυρο στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι στο βούτυρο έτσι ώστε να φτιάξουμε μια κρέμα.
Δείτε ακόμα Πίτα με κολοκύθι,μελιτζάνα και καπνιστό τυρί
Ρίχνουμε στη συνέχεια το γάλα το οποίο θα το έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει καλά η μπεσαμέλ μας. Στο τέλος προσθέτουμε τα αυγά, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα και το αλάτι. Ψήσουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40 με 45 λεπτά.
Για το στήσιμο
Σε μια φόρμα για κέικ προσθέτουμε τις μελιτζάνες και στη συνέχεια την μπεσαμέλ μας και τα μακαρόνια τα οποία έχουμε ανακατέψει με τη σάλτσα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουμε με μπεσαμέλ.
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Athena Kousta από την αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου: daddy-cool.gr