Αυτός ο μικρός “περιορισμός” της Μεγάλης Βδομάδας είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να φάμε οικογενειακώς όσπρια.!
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα φασόλια και τα μουσκεύουμε σε νερό τουλάχιστον για 6 ώρες. Τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε σε κρύο νερό και τα βράζουμε χωρίς αλάτι μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Σε μερικά φασόλια αυτό μπορεί να πάρει και 2 ώρες.Όταν βλέπουμε ότι κοντεύουν να βράσουν, ζεσταίνουμε δίπλα σε άλλη κατσαρόλα μέχρι βρασμού άλλο νερό, αρκετό.Σουρώνουμε τους γίγαντες και τους βάζουμε να συνεχίσουν το βρασμό τους με το καινούργιο βραστό νερό.Προσθέτουμε τη δάφνη, το θυμάρι και τα σκόρδα ψιλοκομμένα.Όταν οι γίγαντες πάρουν μια βράση, προσθέτουμε και το ρύζι. Αν όμως το ρύζι μας είναι αναποφλοίωτο, καλύτερα να το ρίξουμε από την αρχή με τα φασόλια στο καινούργιο νερό για να μαλακώσει καλύτερα. Όταν το ρύζι κοντεύει να γίνει, προσθέτουμε το πιπέρι και το αλάτι που επιθυμούμε. Αφήνουμε να πάρει άλλη μια βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Πηγή: infokids.gr