Έτοιμος ο τραχανάς για τον φετινό χειμώνα !!!! Φτιάξτε τον είναι πάρα πολύ ωραίος και νόστιμος !!!
- σιμιγδαλι 3 κιλά χοντρό
- γάλα 3 κιλά πλήρες
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κιλά
- αυγα 9
Υλικά
Υλικά βγάζει περίπου 5 κιλά.
3 κιλά χοντρό σιμιγδάλι
3 κιλά γάλα πλήρες
3 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
9 αβγά
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, τα κάνουμε μικρά μπαλάκια, το κόβουμε σε μικρά κομματάκια και μόλις στεγνώσουν τα παίρναμε από λεπτό κόσκινο.
Τα μπαλάκια τα αφήνουμε περίπου για 3 με 4 ώρες να στεγνώσουν και τον τραχανά όταν τα περάσουμε από κόσκινο 5 με 6 ημέρες θα τον καταλάβετε από την υφή .
Από Alexandra Miliadoy-οι χρυσοχερες-ηδες