Φοβερό κέικ ανάμεικτο με γλάσο σοκολάτας! Είναι τέλειο για το πρωινό μας και για να συνοδεύσει το καφεδάκι μας όλες τις ώρες!
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 500γρ
- ζαχαρη 300γρ
- αυγα 5
- βανίλια 2
- γάλα 250 ml φρέσκο
- κακαο 3 κουταλιές της σούπας
- βουτυρο 250γρ αγελάδος
Υλικά
- γάλα 60ml φρέσκο
- μελι 2 κουταλιές σούπας
- κουβερτουρα 120 γρ
- βιτάμ 1 κουτάλια σούπας
Για το γλάσο
Εκτέλεση
Χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη, όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου,προσθέτω ένα ένα τα αβγά, ρίχνω τις βανίλιες, σταματώ το μίξερ και ρίχνω λίγη λίγη τη φαρίνα εναλλάξ με το γάλα και ανακατεύω με τη σπάτουλα γίνεται πιο αφράτο με αυτό τον τρόπο. Μέτα βουτυρώνω και αλευρώνω παρά πολύ καλά τη φόρμα. Ρίχνω μέσα τα 3/4 από το μείγμα στη φόρμα και στο υπόλοιπο μείγμα που κράτησα ρίχνω το κακάο με 2,3 κουταλιές γάλα και ανακατεύω, ρίχνω και το σοκολατένιο πλέον μείγμα πάνω από το λευκό. Ψήνω στους 180 προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις πάνω κάτω για 50 με 55 λεπτά.
Για το γλάσο
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το μέλι το γάλα ,το βιταμ και την κουβερτούρα σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να γίνει λείο το αφήνω να κρυώσει και μετά γλασαρω το κέικ αφού έχει κρυώσει και το κέικ.(tips:αν χωρίσετε τα αβγά τον κρόκο από το ασπράδι και το χτυπήσετε σε μαρέγκα και προσθέτετε τη μαρέγκα μετά τη φαρινα με απαλές κινήσεις βγαίνει το κεικ αφρός….πολύ αφράτο όμως,εγώ το έκανα έτσι).
Η συνταγή είναι της Εύη Ρουσσοπούλου