ΓΛΥΚΙΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. βούτυρο LYRPAK
1 πακέτο φύλλο κρούστας 450 gr
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
800 γρ. νερό
2 βανίλιες
1/2 κούπα ζάχαρη αχνη και
κανέλα, για πασπάλισμα
Ξυσμα απο ενα πορτοκαλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 18ο β!
. Λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο , με μεγαλη προσοχή να μην καεί!
Παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας το βουτυρωνουμε και το σουρώνουμε πιάνοντάς το από τη μακριά του πλευρά, ώστε να γίνει πλισέ!
Το βάζουμε μέσα στο ταψι του φουρνου!
Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, βάζοντας το ένα δίπλα στο άλλο!.
Τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο έτσι ώστε να πάει παντού. Τα ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν, για περίπου 45 λεπτά. Βγάζουμε το ταψι από τον φούρνο, χωρίς να τον σβήσουμε!
Αραιώνουμε το ζαχαρούχο με το νερό, προσθέτουμε τις βανίλιες και αδειάζουμε το μείγμα και το ξυσμα πορτοκαλιου πάνω στα φύλλα!
Ξαναψήνουμε στην ίδια θερμοκρασία μέχρι να απορροφηθεί το γάλα από τα φύλλα.
Βγάζουμε την μπουγάτσα από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο (15 λεπτά).
Ρίχνουμε από πάνω τη ζάχαρη αχνη και την κανέλα και σερβίρουμε!
Ευκολη και πεντανοστιμη!
Ειδήσεις σήμερα
- Κύκλωμα προστασίας: Αυτός είναι ο πασίγνωστος γόης Έλληνας ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Η Γη της Ελιάς : Ο Στάθης εθίζεται άσχημα και τα χάνει όλα μαζί και την Ιουλία
- Καιρός : Πότε έρχεται Αρμαγεδδών ψύχους στην Ελλάδα
- Grand Hotel : Η Κυβέλη παραδέχεται ότι σκότωσε το Γαζή σε Πέτρο και Αλίκη