ΓΛΥΚΙΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. βούτυρο LYRPAK
1 πακέτο φύλλο κρούστας 450 gr
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
800 γρ. νερό
2 βανίλιες
1/2 κούπα ζάχαρη αχνη και
κανέλα, για πασπάλισμα
Ξυσμα απο ενα πορτοκαλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 18ο β!
. Λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο , με μεγαλη προσοχή να μην καεί!
Παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας το βουτυρωνουμε και το σουρώνουμε πιάνοντάς το από τη μακριά του πλευρά, ώστε να γίνει πλισέ!
Το βάζουμε μέσα στο ταψι του φουρνου!
Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, βάζοντας το ένα δίπλα στο άλλο!.
Τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο έτσι ώστε να πάει παντού. Τα ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν, για περίπου 45 λεπτά. Βγάζουμε το ταψι από τον φούρνο, χωρίς να τον σβήσουμε!
Αραιώνουμε το ζαχαρούχο με το νερό, προσθέτουμε τις βανίλιες και αδειάζουμε το μείγμα και το ξυσμα πορτοκαλιου πάνω στα φύλλα!
Ξαναψήνουμε στην ίδια θερμοκρασία μέχρι να απορροφηθεί το γάλα από τα φύλλα.
Βγάζουμε την μπουγάτσα από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο (15 λεπτά).
Ρίχνουμε από πάνω τη ζάχαρη αχνη και την κανέλα και σερβίρουμε!
Ευκολη και πεντανοστιμη!
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα