Ένα ελαφρύ, εύκολο και δροσιστικό γλυκό .
Υλικά
1 μεγάλη κονσέρβα ανανά, κρύα από το ψυγείο
2 πακέτα ζελέ χωρίς ζάχαρη ανανά
1 μικρό γιαούρτι 2% στραγγιστό (κανονικό μέγεθος)
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας αντικαθιστώντας μόνο τα 2 τελευταία ποτήρια με κρύο νερό με το ζουμί από την κονσέρβα ανανά.
Ενώνουμε το γιαούρτι με το μείγμα ζελέ ανακατεύοντας καλά για να ομογενοποιηθεί. Στρώνουμε τη μισή ποσότητα του μείγματος σε μία φόρμα ή σε μικρό ταψάκι και ρίχνουμε μέσα τα μισά κομμάτια ανανά.Ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα και τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για να κρυώσει. Μόλις αρχίσει να γίνεται η επιφάνειά του σταθερή τοποθετούμε σε αυτή και τα υπόλοιπα κομμάτια του ανανά, χωρίς να τα πιέζουμε μέσα στο μείγμα. Τοποθετούμε πάλι το γλυκό στο ψυγείο για να παγώσει και να σφίξει.
Σερβίρουμε αναποδογυρίζοντας το γλυκό σε μία πιατέλα αφού πρώτα ζεστάνουμε με λίγο νερό ή μία πετσέτα με ζεστό νερό την επιφάνεια της φόρμας για να ξεκολλήσει από αυτή.
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα