Ένα ελαφρύ, εύκολο και δροσιστικό γλυκό .
Υλικά
1 μεγάλη κονσέρβα ανανά, κρύα από το ψυγείο
2 πακέτα ζελέ χωρίς ζάχαρη ανανά
1 μικρό γιαούρτι 2% στραγγιστό (κανονικό μέγεθος)
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας αντικαθιστώντας μόνο τα 2 τελευταία ποτήρια με κρύο νερό με το ζουμί από την κονσέρβα ανανά.
Ενώνουμε το γιαούρτι με το μείγμα ζελέ ανακατεύοντας καλά για να ομογενοποιηθεί. Στρώνουμε τη μισή ποσότητα του μείγματος σε μία φόρμα ή σε μικρό ταψάκι και ρίχνουμε μέσα τα μισά κομμάτια ανανά.Ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα και τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για να κρυώσει. Μόλις αρχίσει να γίνεται η επιφάνειά του σταθερή τοποθετούμε σε αυτή και τα υπόλοιπα κομμάτια του ανανά, χωρίς να τα πιέζουμε μέσα στο μείγμα. Τοποθετούμε πάλι το γλυκό στο ψυγείο για να παγώσει και να σφίξει.
Σερβίρουμε αναποδογυρίζοντας το γλυκό σε μία πιατέλα αφού πρώτα ζεστάνουμε με λίγο νερό ή μία πετσέτα με ζεστό νερό την επιφάνεια της φόρμας για να ξεκολλήσει από αυτή.
Πηγή: http://lopis-place.blogspot.grΕιδήσεις σήμερα
- Κλειστά σχολεία αύριο Τρίτη (14/01) – Η Λίστα με τις περιοχές -συνεχής ενημέρωση
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Ο μικρός Παναγιωτάκης έφυγε από στέρηση οξυγόνου – Τα νέα αποτελέσματα των ιστολογικών
- Πές μου το ζώδιο σου να σου πω ποιον Τοξικό άνθρωπο πρέπει να βγάλεις από τη ζωή σου το 2025
- Grand Hotel Επόμενα επεισόδια: 45, 46, 47
- Θολά τζάμια αυτοκινήτου από τη βροχή και το κρύο: Πως να τα ξεθολώσετε χωρίς να κινδυνεύσετε