Η πιο νόστιμη γαλατόπιτα χωρίς φύλλο από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη με λιγότερο από 2,50 ΕΥΡΩ . Είναι μία υπέροχη γαλατόπιτα χωρίς φύλλο με ένα υπέροχο άλλειμα από ζάχαρη και αυγό που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Είναι απλά υπέροχη και η συνταγή είναι πολύ οικονομική, με απλά υλικά.
- γάλα 1 λίτρο
- εκχυλισμα βανίλιας 1 κ.γ.
- ζαχαρη 180 γρ.
- κορν φλαουρ 70 γρ.
- κρόκους αυγού 2
- βουτυρο 55 γρ. , κρύο
Υλικά
Είναι τόσο εύκολη που θα μπορούσε άνετα να την δοκιμάσει κάποια αρχάρια ή κάποιος αρχάριος στην κουζίνα. Μία οικονομική και εύκολη συνταγή για γαλατόπιτα που σίγουρα θα ξετρελάνει όλες τις ηλικίες. Θέλεις να δοκιμάσεις τις δυνατότητές σου στην ζαχαροπλαστική;
Δείτε ακόμα Συνταγή για Γαλατόπιτα με μπισκοτενια βάση σαν cheesecake
Τότε σίγουρα αυτή η γαλατόπιτα χωρίς φύλλο είναι σίγουρα μία καλή αρχή για εσένα. Διαβάστε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση για την γαλατόπιτα χωρίς φύλλο
Στην αρχή ρίχνουμε μέσα σε μία κατσαρόλα το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας, την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τους κρόκους αυγών και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσει. Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το κρύο βούτυρο. Ανακατεύουμε
Βάζουμε την κρέμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί 20 εκ. το οποίο το έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Ανακατεύουμε το ολόκληρο αυγό μαζί με την ζάχαρη και αλείφουμε την κρέμα με το μείγμα μας. Ψήνουμε την γαλατόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 220 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20-25 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά και βάζουμε την γαλατόπιτα στο ψυγείο για τουλάχιστον τρεις ώρες, μέχρι να σφίξει καλά. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρουμε.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr