Υλικά
4 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
1 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
3-4 κόκκοι μάστιχας
15 γρ. σαλέπι σε σκόνη
2 βανίλιες
1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε το γάλα και τη ζάχαρη και τα ζεσταίνεται καλά, προσέχοντας να μη βράσουν.
Σε ένα άλλο μικρό σκεύος ρίχνετε λίγο από το ζεστό γάλα, τη μαστίχα κοπανισμένη. το σαλέπι και τη βανίλια και τα ανακατεύετε πολύ καλά, για να διαλυθεί το σαλέπι.
Στο μείγμα προσθέτετε σιγά σιγά κι άλλο ζεστό γάλα φροντίζοντας να μείνουν 2 φλιτζάνια του τσαγιού.
Βάζουμε το σκεύος στη φωτιά για να πάρει μία βράση.
Κατεβάζετε το μείγμα από τη φωτιά, προσθέτετε το υπόλοιπο γάλα και το σουρώνετε.
Αφού κρυώσει, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και το χτυπάτε στο μίξερ, το βάζετε στην κατάψυξη και το χτυπάτε κάθε 1 ώρα και 10′ επαναλαμβάνοντας 3 φορές ώστε να μην κάνει κρυστάλλους. Αν θέλετε σερβίρετε με βύσσινο σιρόπι ή γλυκό του κουταλιού η σιρόπι σοκολάτας ή πασπαλίζετε με φιστίκια Αιγίνης.
Ειδήσεις σήμερα
- Χρήστος Μάστορας : H ταινία Στέλιος Καζαντζίδης είναι ο λόγος που ανακάλυψε πως έχει ΔΕΠΥ
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Grand hotel : Ο Ρήγας κλέβει το μωρό της Ελένης για να μπορέσει να την εκδικηθεί
- Η Γη της Ελιάς : Τελικά όντως θέλει να τους εκδικηθεί – Η Αριάδνη βλέπει τον Κουράκο να κοιτά με λατρεία την Ιουλία