Υλικά
4 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
1 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
3-4 κόκκοι μάστιχας
15 γρ. σαλέπι σε σκόνη
2 βανίλιες
1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε το γάλα και τη ζάχαρη και τα ζεσταίνεται καλά, προσέχοντας να μη βράσουν.
Σε ένα άλλο μικρό σκεύος ρίχνετε λίγο από το ζεστό γάλα, τη μαστίχα κοπανισμένη. το σαλέπι και τη βανίλια και τα ανακατεύετε πολύ καλά, για να διαλυθεί το σαλέπι.
Στο μείγμα προσθέτετε σιγά σιγά κι άλλο ζεστό γάλα φροντίζοντας να μείνουν 2 φλιτζάνια του τσαγιού.
Βάζουμε το σκεύος στη φωτιά για να πάρει μία βράση.
Κατεβάζετε το μείγμα από τη φωτιά, προσθέτετε το υπόλοιπο γάλα και το σουρώνετε.
Αφού κρυώσει, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και το χτυπάτε στο μίξερ, το βάζετε στην κατάψυξη και το χτυπάτε κάθε 1 ώρα και 10′ επαναλαμβάνοντας 3 φορές ώστε να μην κάνει κρυστάλλους. Αν θέλετε σερβίρετε με βύσσινο σιρόπι ή γλυκό του κουταλιού η σιρόπι σοκολάτας ή πασπαλίζετε με φιστίκια Αιγίνης.
Ειδήσεις σήμερα
- Κύκλωμα προστασίας: Αυτός είναι ο πασίγνωστος γόης Έλληνας ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Κλειστά σχολεία αύριο Πέμπτη (16/01) – Η Λίστα με τις περιοχές
- Άσπα Τσίνα: Πώς είναι σήμερα – Η συγκλονιστική αλλαγή στην εξωτερική της εμφάνιση
- Με δάκρυα στα μάτια ο Δημήτρης Αλεξάνδρου: Έχασα ό,τι πιο σημαντικό είχα στη ζωή μου – Η εξομολόγηση που ραγίζει καρδιές