Συνταγή για Πάστα με λευκό παντεσπάνι και γλάσο. Ενά γλυκό με αφράτο παντεσπάνι, βελούδινη σαντιγί και λαχταριστό γλάσο σοκολάτας. Είναι μια πάστα που μπορείς να το απολαύσεις και σαν τούρτα.
- αυγα 4
- ζαχαρη 1 ποτήρι
- Γάλα φρέσκο μισό ποτήρι
- σπορέλαιο μισό ποτήρι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 ποτήρι γεμάτο
- βανίλια 1
- μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 1 ποτήρι παγωμένο
Για το σιρόπι
- γκαρνί σκόνη βανίλιας 2 φακελάκι σκόνη
Για την σαντιγί
- κρεμα γαλακτος 250 γραμμάρια
- κουβερτουρα 250 γραμμάρια
- βιτάμ 2 κουταλιές της σούπας
Για το γλάσο σοκολάτας
Η αγαπημένη μας Τζένη Τσανακτσίδου μοιράζεται σήμερα μαζί μας μία υπέροχη συνταγή για Πάστα με λευκό παντεσπάνι και γλάσο , αφράτο παντεσπάνι, βελούδινη σαντιγί και ακόμη πιο βελούδινο γλάσο σοκολάτας. Είναι μια πάστα που μπορείς να το απολαύσεις και σαν τούρτα.
Σιροπιάζουμε το σπιτικό αφράτο παντεσπάνι με φρέσκο γάλα και η σαντιγί με το γλάσο σοκολάτας έρχονται να ολοκληρώσουν την γεύση. Είναι μία πανεύκολη συνταγή με σίγουρη επιτυχία και φυσικά όπως πάντα αποτελείται από απλά και οικονομικά υλικά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Πάστα με λευκό παντεσπάνι και γλάσο:
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Εκτέλεση για το παντεσπάνι
Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στην συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και το σπορέλαιο και χτυπάμε και πάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Έπειτα σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την βανίλια και το μπέικιν πάουντερ.
Δείτε ακόμα Γλυκό ψυγείου με μους φράουλας
Αφού το μείγμα μας έχει ομογενοποιηθεί το μεταφέρουμε σε ένα λαδωμένο ταψί ή πυρέξ 26 νούμερο. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 35 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο που έχουμε. Όταν ψηθεί το σιροπιάζουμε καυτό με το παγωμένο γάλα.
Εκτέλεση για το γλάσο σοκολάτας
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Αφού ζεσταθεί η κρέμα γάλακτος προσθέτουμε την σπασμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτουμε το βιτάμ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Εκτέλεση για την Πάστα με λευκό παντεσπάνι και γλάσο
Αφήνουμε το σιροπιασμένο παντεσπάνι να κρυώσει τελείως. Αφού κρυώσει τελείως χτυπάμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας την σαντιγί γκαρνί. Αφού η σαντιγί είναι έτοιμη την απλώνουμε πάνω από το παντεσπάνι και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για 2 ώρες.
Έπειτα το βγάζουμε από το ψυγείο και το περιχύνουμε με το κρύο γάλα. Το βάζουμε και πάλι στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά το γλάσο και απολαμβάνουμε.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια