Ρυζόγαλο με ξύσμα από πορτοκάλι!!
Υλικά:
1 λίτρο γάλα
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου
300ml περίπου νερό
90 γρ ρύζι arborio
180γρ ζάχαρη
Ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Σε κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και το ρύζι να βράσει και το αφήνουμε στην άκρη.
Παίρνουμε από το γάλα 150ml και διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το ξύσμα. Μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε το βρασμένο ρύζι. Μόλις πάρει εκ νέου βράση ρίχνουμε το διαλυμένο άνθος αραβοσίτου. Ανακατεύουμε συνεχως με σύρμα μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα μας. Μόλις είναι έτοιμη αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε μπολάκια.
Αφήνουμε να κρυώσει και απολαμβάνουμε!!
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται ρίγανη – Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για δηλητηρίαση
- Άγιος Έρωτας : Δεν θα γίνει κάτι μεταξύ μας ούτε σήμερα ούτε αύριο – Η Χλόη αφήνει σύξυλο τον Πέτρο
- Πουτίγκα πρωτεΐνης χωρίς ζάχαρη του Άκη Πετρετζίκη
- 43 χρόνια χωρίς τον Παντελή Ζερβό- Η οικογενειακή τραγωδία που είχε φυλάξει ως επτασφράγιστο μυστικό ακόμα και από τη γυναίκα του
- Πρότυπα Σχολεία – Oι αλλαγές : Πώς θα γίνεται η εισαγωγή μαθητών