Ρυζόγαλο με ξύσμα από πορτοκάλι!!
Υλικά:
1 λίτρο γάλα
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου
300ml περίπου νερό
90 γρ ρύζι arborio
180γρ ζάχαρη
Ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Σε κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και το ρύζι να βράσει και το αφήνουμε στην άκρη.
Παίρνουμε από το γάλα 150ml και διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το ξύσμα. Μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε το βρασμένο ρύζι. Μόλις πάρει εκ νέου βράση ρίχνουμε το διαλυμένο άνθος αραβοσίτου. Ανακατεύουμε συνεχως με σύρμα μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα μας. Μόλις είναι έτοιμη αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε μπολάκια.
Αφήνουμε να κρυώσει και απολαμβάνουμε!!
Ειδήσεις σήμερα
- Στην Ευελπίδων η Ειρήνη Μουρτζούκου παίρνει τον δρόμο προς τον εισαγγελέα
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Η Γη της Ελιάς : Δεν θέλω να πληγωθείς – Ο Στάθης προσπαθεί να προστατέψει την Αριάδνη
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους