Η σοκολατόπιτα με stevia είναι τόσο γλυκιά όσο πρέπει !
Για το κέικ θα χρειαστείτε:
3 ολόκληρα αυγά
4 ασπράδια
90 γρ κρυσταλλική στέβια 1:3 (ένα προς 3) ή 300γρ ζάχαρη καρύδας
150 γρ καλαμποκέλαιο
200 γρ σιμιγδάλι ψιλό
100 γρ αλεύρι καρύδας
80 γρ κακάο
1,5 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γλ. σόδα
1 πορτοκάλι ξύσμα και χυμό
Για το σιρόπι θα χρειαστείτε:
750 ml νερό
200 γρ στέβια κρυσταλλική σε αναλογία με την ζάχαρη 1:3 (ένα προς 3 )
200 γρ σοκολάτα με στέβια
1 σφηνάκι κονιάκ
60 γρ κακάο
Για την γκανάς θα χρειαστείτε:
200 γρ εβαπορέ λάιτ
200 γρ σοκολάτα γάλακτος με στέβια
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε τα αυγά μαζί με την στέβια και χτυπάτε στο δυνατό για 10 λεπτά.
Σε ένα μπολ βάζετε το σιμιγδάλι + αλεύρι καρύδας+κακάο + μπέικιν και το ξύσμα πορτοκαλιού ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά.
Ανάβετε τον φούρνο σας να προθερμανθεί στους 180 αέρα και λαδοαλευρώνετε ένα ταψάκι 26 εκ.
Αφαιρείτε τον κάδο του μίξερ και προσθέτετε το καλαμποκέλαιο , τον χυμό πορτοκάλι που μέσα θα διαλύσετε την σόδα να αφρίσει ανακατεύοντας απαλά.
Ρίχνετε τώρα το μείγμα με τα στερεά υλικά που ετοιμάσατε στο μπολ ανακατεύοντας καλά να ομογενοποιηθούν όλα σας τα υλικά.
Αδειάζετε στο ταψάκι σας και ψήνετε στους 180 αέρα για 35 – 40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Τώρα θα ετοιμάσετε το σιρόπι σας για να κρυώνει μέχρι να ψηθεί η σοκολατόπιτα σας.
Βάζετε σε κατσαρόλα το νερό να βράσει και προσθέτετε την στέβια , το κακάο , κονιάκ και την σοκολάτα κομμένη.
Αφαιρείτε από την φωτιά όταν πάρει μία βράση και ανακατεύετε πολύ καλά. Το βάζετε στην άκρη να κρυώσει ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Όταν έχει ψηθεί ( το ελέγχετε με μαχαιράκι ) την βγάζετε απο το φούρνο και χαράζετε σε κομμάτια.
Αμέσως όπως είναι ζεστή ρίχνετε το κρύο σοκολατένιο σιρόπι και αφήνετε να το απορροφήσει και να κρυώσει για να δεχθεί από πάνω την γκανάζ.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το εβαπορέ να κάψει. Όταν αρχίζει να φουσκώνει το αποσύρετε από την φωτιά και ρίχνετε την σοκολάτα γάλακτος με στέβια ψιλοκομμένη.
Ανακατεύετε πολύ καλά έως να λιώσει και έχουμε μια υπέροχη , βελούδινη γκανάζ.
Αφήνετε λίγο να κρυώσει και περιχύνετε την σοκολατόπιτα σας.
Αφήνετε για 2 ώρες στο ψυγείο και απολαμβάνετε μια υπέροχη σοκολατόπιτα με λίγες θερμίδες!!
Ειδήσεις σήμερα
- Κολοκυθόσουπα βελουτέ χωρίς κρέμα γάλακτος
- Η Γη της Ελιάς : Συλλαμβάνουν τους απαγωγείς του Ισιδώρου χωρίς να μπορούν να βρουν τον ίδιο
- Grand Hotel : Η Κυβέλη παγιδεύει τον Αλέξανδρο με συμβόλαιο φωτιά
- Αμαλιάδα : «Με ζήλευε και με έσπαγε στο ξύλο» – Οι αντιφάσεις της μητέρας του Παναγιωτάκη
- Στο «Παίδων» 15χρονη από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ σε κλαμπ