Μια πεντανόστιμη red rose τούρτα με κατακόκκινα λουλούδια! Είναι μια πολύ καλή επιλογή για το παιδικό party αλλά και για οποιοδήποτε party γενεθλίων! Γιατί άλλωστε να δίνετε λεφτά στα ζαχαροπλαστεία, όταν μπορείτε να φτιάξετε την πιο όμορφη και νόστιμη τούρτα μόνοι σας; Δείτε τη συνταγή παρακάτω:
- αυγα 4
- ζαχαρη 4 φλιτζανάκια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 φλιτζανάκια
- νερό 1 φλιτζανάκι
- βανίλια 1
- μπέικιν πάουντερ ΄1
- κρεμα γαλακτος 1 φυτική
- χρώμα ζαχαροπλαστικής Κατά βούληση
Υλικά
Εκτέλεση για τούρτα Red Rose
Αρχικά, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα. Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια με τους κρόκους των αυγών. Στη συνέχεια, ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια των αυγών και τα χτυπάμε καλά. Όσο τα χτυπάμε, προσθέτουμε λίγη – λίγη τη ζάχαρη και τους κρόκους των αυγών και συνεχίζουμε για ακόμη πέντε λεπτά.
Δείτε ακόμα ASMR- Ατομικά παστάκια με σαβαγιάρ σε μόλις 10 λεπτά!
Ρίχνουμε το νερό, το αλεύρι, την βανίλια, το μπέικιν πάουντερ σταδιακά. Στο μεταξύ, χτυπάμε τα υλικά μας σε χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής της επιλογής μας και ξαναχτυπάμε για λίγο. Αφού βουτυρώσουμε και αλευρώσουμε καλά μια στρογγυλή φόρμα ή ταψάκι, απλώνουμε την ζύμη.
Δείτε ακόμα Ζουμερή σοκολατόπιτα με 3 υλικά χωρίς ψήσιμο και αλεύρι
Βάζουμε την ζύμη μας να ψηθεί στον φούρνο για περίπου 40 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου. Ο χρόνος ψησίματος, μπορεί να διαφοροποιηθεί ανάλογα τον φούρνο που διαθέτουμε. Όταν φουσκώσει, βγάζουμε το παντεσπάνι από τον φούρνο και το ξεφορμάρουμε με προσοχή.
Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει ελαφρά. Έπειτα, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ και την βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά, μέχρι να πήξει καλά. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τη βάση οριζοντίως σε τρία κομμάτια που θα έχουν σχήμα κύκλου.
Δείτε ακόμα Γιαουρτογλυκό με σιροπιαστό παντεσπάνι σοκολάτας
Βάζουμε το πρώτο σαν βάση της τούρτας και το βρέχουμε με σιρόπι της αρεσκείας. Το ιδανικότερο θα ήταν το σιρόπι που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι από γλυκό του κουταλιού. Έπειτα, σκεπάζουμε την πρώτη βάση της τούρτας μας με την κρέμα γάλακτος. Την απλώνουμε καλά με μια σπάτουλα.
Τοποθετούμε στη συνέχεια την δεύτερη βάση και την βρέχουμε και αυτήν με το σιρόπι μας. Απλώνουμε και πάλι την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε λίγη από την κρέμα γάλακτος στην άκρη για την διακόσμηση της τούρτας μας. Για το τέλος, θα τοποθετήσουμε και την τρίτη βάση, θα την βρέξουμε με το σιρόπι μας και θα την καλύψουμε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος.
Μπορείτε να την στολίσετε εσείς με ό,τι θέλετε!
Την συνταγή την βρήκαμε από την αγαπημένη μας σελίδα Οι Συνταγές της Κυριακής
Επιμέλεια κειμένου: Daddy – Cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Η πρώτη νύχτα στη ΓΑΔΑ
- Άγιος Έρωτας : Η Ολυμπία πιάνει τον πατέρα Νικόλαο σε οίκο ανοχής και το κάνει θέμα στην επισκοπή
- Ζώδια : Ανάδρομος Ερμής έως 15/12/2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους
- «Καλάθι των Χριστουγέννων» : Επιστρέφει με χαμηλότερες τιμές