Τρουφάκια κόλαση με γλυκό του κουταλιού. Όποιος τα δοκίμασε ξετρελάθηκε!
Υλίκα
3-5 μπισκοτα πτι μπερ σκονη
4-5 φλυτζανια κεικ τριμμενο
1/2 φλυτζανι χυμο πορτοκαλι
1 μεγαλη κ.σ μερεντα
2 κ.σ κακαο
1/4 φλυτζανιου κονιακ η αμαρετο
1 φλυτζανι ψιλοκομμενα κερασια,σταφυλια,πορτοκαλι,νερατζιη οποιο αλλο φρουτο απο γλυκο κουταλιου της αρεσκειας σας μαζι με λιγο απο το σιροπι του
1/3 κγλ κανελα
1/4 κγλ γαρυφαλλο
1/5 κγλ μοσχοκαρυδο
2 κουβερτουρες χοντροτριμμενες στο μουλτι μαυρη,ασπρη η γαλακτος
Εκτέλεση
Κανουμε ενα μειγμα με ολα τα υλικα ζυμωνοντας με το χερι.Προσθετουμε οτι χρειαζεται επιπλεον χυμο η σκονη μπισκοτο για να βγει ενα μειγμα που να πλαθεται.
Το βαζουμε στο ψυγειο για 1 ωρα για να σφιξει ωστε να πλαθεται σε μπαλιτσες.
Στη συνεχεια τα πλαθουμε μικρα τρουφακια και τα ρολαρουμε σε μπωλ με τριμμενη κουβερτουρα μαυρη,ασπρη η γαλακτος