Close
Ζακυνθινή φρυγανιά

Η Ζακυνθινή φρυγανιά είναι ένα ξεχωριστό εκμέκ από την Ζάκυνθο που αξίζει να δοκιμάσετε. Σήμερα θα δούμε την παραδοσιακή συνταγή με όλα τα μυστικά της.

    Για το πασπάλισμα

  • κανελά Κατά βούληση

Δείτε ακόμα Το γλυκό του Σαββάτου: Εκμέκ με μαστίχα Χίου

Το Καλοκαίρι ήρθε και η Ζάκυνθος αποτελεί ένα μοναδικό προορισμό, αφού αποτελεί έναν τόπο με πλούσια φυσική ομορφιά, μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά αλλά και τοπικές λιχουδιές που όμοιές τους δεν έχετε ξανά δοκιμάσει. Όπως αυτή η Ζακυνθινή φρυγανιά, ή αλλιώς ένα ξεχωριστό εκμέκ με φρυγανιές από την Ζάκυνθο.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Ζακυνθινή φρυγανιά:

Ζακυνθινή-φρυγανιά-συνταγή-

Εκτέλεση για την Ζακυνθινή φρυγανιά

Ξεκινάμε να φτιάχνουμε σε ένα κατσαρολάκι το σιρόπι βάζοντας την ζάχαρη και την μαστίχα, ανακατεύοντας καλά με ένα σύρμα και προσθέτοντας σταδιακά το κρύο νερό. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η μαστίχα.

Σε δυνατή φωτιά, ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη και όχι να βράσει γιατί θα κολλήσει η μαστίχα στα τοιχώματα της κατσαρόλας. Στρώνουμε τις φρυγανιές σε ένα πυρέξ και τις σιροπιάζουμε. Αφού τραβήξουν το σιρόπι, πασπαλίζουμε τις φρυγανιές με μπόλικη κανέλα.

Σε μία βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το φρέσκο γάλα και την ζάχαρη και αφήνουμε το μείγμα να κάψει. Διαλύουμε το ανθός αραβοσίτου σε 1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο που κρατήσαμε προηγουμένως στην άκρη, από το συνολικό γάλα.

Δείτε ακόμα Εκμέκ μαστίχας με φρυγανιές στο ποτήρι

Αφού πάρει βράση το μείγμα με το γάλα στην κατσαρόλα, ρίχνουμε και το μείγμα με το ανθός αραβοσίτου και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και απλώνουμε την κρέμα πάνω από τις φρυγανιές.

Ζακυνθινή-φρυγανιά-συνταγή-

Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και το αφήνουμε να παγώσει. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος κρύα, μαζί με την ζάχαρη άχνη σε σαντιγί. Απλώνουμε την σαντιγί πάνω από την κρέμα. Στολίζουμε με γλυκά του κουταλιού της αρεσκείας μας και πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο φιλέ αμυγδάλου και κανέλα.

Tips για την Ζακυνθινή φρυγανιά

Προτιμήστε τις μεγάλες φρυγανιές φούρνου. Αντί για μαστίχα μπορείτε να βάλετε υποβρύχιο βανίλια. Αν βάλετε υποβρύχιο μαστίχα βράζετε το σιρόπι και προσθέτετε το λεμόνι και το υποβρύχιο στο τέλος. Το πυρέξ είναι περίπου 25 εκατοστά. Το φλιτζάνι είναι των 220 ml.

Ζακυνθινή-φρυγανιά-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Aggeliki Antonopoulou

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr