Σας αρέσει η ζαμπονοκασερόπιτα του φούρνου, που η γέμιση μοιάζει με κρέμα; Σας βρήκαμε την συνταγή και μία δοκιμή μόνο θα σας πείσει.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 50 γραμμάρια
- φυτίνη 50 γραμμάρια
- ζωμό 500 γραμμάρια βοδινού
- ένταμ 400 γραμμάρια
- σάλτσα ντομάτας 50 γραμμάρια περίπου
- ζαμπόν 100 γραμμάρια
Υλικά
- φυλλο κρουστας 6
- βουτυρο 50 γραμμάρια λιωμένο
Για το φύλλο
Στο κυλικείο του σχολείου, θυμάμαι οι ζαμπονοκασερόπιτες δεν ήταν όπως όλες οι άλλες. Η γέμιση έμοιαζε με κρέμα και αυτό σημαίνει ότι ακόμη κι αν κρύωνε παρέμενε αφράτη και δεν πέτρωνε το κασέρι όπως συνήθως. Χρόνια έψαχνα να βρω την συνταγή και την βρήκα.
Δείτε ακόμα Γρήγορη Ζαμπονοκασερόπιτα για τον γιορτινό μπουφέ
Ζαμπονοκασερόπιτα με ρου, τυριά και μερικά ακόμη απλά υλικά που θα ξετρελάνει τα παιδιά. Τρώγεται εύκολα και κρύα, δεν πετρώνει η γέμιση και είναι άκρως χορταστική και πεντανόστιμη. Εμείς τώρα που την μάθαμε, δεν την αλλάζουμε με καμία.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την ζαμπονοκασερόπιτα με κρεμώδη γέμιση:
Εκτέλεση για την ζαμπονοκασερόπιτα με κρεμώδη γέμιση
Αρχικά παίρνουμε ένα πυρέξ ή ένα ταψί μεσαίου μεγέθους και στρώνουμε στον πάτο του 4 φύλλα κρούστας, βουτυρωμένα ανάμεσα. Φτιάχνουμε το μείγμα ανακατεύοντας αρχικά σε μέτρια φωτιά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και την φυτίνη.
Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί προσθέτουμε σιγά σιγά τον ζωμό βοδινού και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πάρουμε μία κρέμα. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε περίπου τα 200 γραμμάρια τριμμένου ένταμ. Ανακατεύουμε.
Πάνω στα φύλλα του ταψιού αλείφουμε λίγη σάλτσα ντομάτας. Προσθέτουμε επιπλέον ένταμ, ζαμπόν ψιλοκομμένο και από πάνω απλώνουμε το ρου.
Δείτε ακόμα Ζαμπονοκασερόπιτα σουφλέ από το Live Kitchen
Πάνω από το ρου απλώνουμε το υπόλοιπο ζαμπόν και το υπόλοιπο τριμμένο ένταμ. Καλύπτουμε με 2 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα ανάμεσα. Χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε πάνω κάτω, στους 170 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσει καλά.
Tips για την ζαμπονοκασερόπιτα με κρεμώδη γέμιση
Αντί για αλεύρι στο ρου μπορούμε να βάλουμε σιμιγδάλι και 1 πρέζα αλάτι. Το τυρί μπορεί να είναι ό,τι μας αρέσει αντί για ένταμ και οι δοσολογίες για το ζαμπόν και το τυρί, διαφέρουν ανάλογα τα γούστα. Αντί για φυτίνη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βούτυρο. Αντί για σάλτσα ντομάτας μπορούμε να βάλουμε κέτσαπ.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Gianna Mimi
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα