Ζαμπονοκασερόπιτα σουφλέ από το Live Kitchen με ένα μυστικό έκπληξη στην συνταγή.
- φυλλο κρουστας 12 (500 γρ)
Υλικά
- μιξ τυριών 200 γρ. (3 τυριών)
- ζαμπόν 100 γρ
- τυρί 150 γρ
- Γάλα φρέσκο 300 γρ
- αυγα 3 μέτρια
- Γιαούρτι στραγγιστό 100 γρ
Για την γέμιση
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Σήμερα θα φτιάξουμε ζαμπονοκασερόπιτα σουφλέ από το Live Kitchen που έχει ένα μυστικό στην συνταγή που θα σας το αποκαλύψουμε στην εκτέλεση. Είναι μία εξαιρετική και φυσικά πολύ αφράτη ζαμπονοκασερόπιτα σουφλέ που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Έχει πολύ εύκολη εκτέλεση και σίγουρα είναι μία μοναδική πρόταση για το επίσημο τραπέζι, για κολατσιό, για μεσημεριανό, για ορεκτικό και για το παιδικό πάρτι. Δοκιμάστε και την Σπιτικη σφολιατα ζαμπονοκασεροπιτα με την τεχνική του ήλιου..! Δείτε παρακάτω την εκτέλεση:
Εκτέλεση
Ξεχωρίζουμε 6 φύλλα κρούστας και τα σκεπάζουμε για να μην ξεραθούν
Τα υπόλοιπα 6 φύλλα κρούστας τα ψιλοκόβουμε σε λωρίδες και τα αφρατεύουμε. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την σόδα , το ελαιόλαδο και το αλάτι και τα ανακατεύουμε.
Με αυτό το μείγμα θα ραντίσουμε τα φύλλα. Παίρνουμε μια στρόγγυλη φόρμα 26 εκ. και την λαδώνουμε. Βάζουμε στον πάτο 3 φύλλα κρούστας και τα ραντίζουμε πολύ καλά. Βάζουμε στην φόρμα αρχικά μια ποσότητα από τα φύλλα που κόψαμε και αφρατέψαμε και ραντίζουμε συνεχώς.
Ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα από μίξ 3 τυριών , από το τυρί φέτα και από τα κομμάτια ζαμπόν. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για ακόμη 2 φορές.
Έτσι θα έχουμε βάλει μέσα στην φόρμα συνολικά όλα τα υλικά και από τα φύλλα και από την γέμιση.
Δείτε ακόμα Ζαμπονοκασερόπιτα με σφολιάτα,ντομάτα και κρέμα γάλακτος που λιώνει στο στόμα
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα ,τα αυγά και το γιαούρτι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε το μείγμα ομοιόμορφα να πάει παντού σε όλη την φόρμα. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 3 φύλλα που έμειναν και ραντίζουμε συνεχώς. Τρυπάμε με ένα ξυλάκι όλη την επιφάνεια της πίτας και την ραντίζουμε. Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 1 ώρα και 15 λεπτά στους 180 c. Την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και έπειτα ξεφορμάρουμε. Η πίτα είναι πεντανόστιμη και λαχταριστή που θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!! Καλή σας επιτυχία
Δείτε το βίντεο εδώ:
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα