Close
ζαμπονοκασεροπιτάκια με αφράτη ζύμη

Ζαμπονοκασεροπιτάκια με την πιο αφράτη ζύμη! Φτιάξτε αυτά τα σπιτικά ζαμπονοκασεροπιτάκια με αφράτη ζύμη και είμαστε σίγουροι πως θα την φτιάχνετε συνέχεια . Με σπιτικό ζαμπόν φυσικά!

Υλικά

500 γρ αλευρι για ολες τις χρησεις
1 γιαουρτι
1/2 φλυτζανα βιταμ λιωμενο
1/2 φλυτζανα γαλα χλιαρο
1 φακελακι ξερη μαγια
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλακι ζαχαρη
1 κροκο για το αλειμα

Γέμιση

Σπιτικό ζαμπόν συνταγή εδώ
κασέρι

Εκτέλεση για τα Ζαμπονοκασεροπιτάκια με την πιο αφράτη ζύμη

Ζαμπονοκασεροπιτάκια με την πιο αφράτη ζύμη

Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το γιαούρτι το λιωμένο βιταμ, το αλάτι και τη ζάχαρη.
Διαλύουμε καλά τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και το προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι μέχρι να κάνουμε μια αφράτη ζύμη να μη κολλάει στα χερια.

Δείτε ακόμη Αλμυρό κέικ με φέτα χωρίς γιαούρτι

Ζαμπονοκασεροπιτάκια με την πιο αφράτη ζύμη
Δεν χρειάζεται να φουσκώσει η ζύμη.
Φτιάχνουμε αμέσως τα πιτακια.
Μπορούμε να γεμίσουμε τα πιτακια μας με οτι θελουμε. Εγώ τα γέμισα με ζαμπόν και κασέρι.

Αλείφουμε με κρόκο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μεχρι να παρουν χρωμα.

Κολπα για τα Ζαμπονοκασεροπιτάκια με την πιο αφράτη ζύμη

Κάτω στο ταψί βάζουμε λαδόκολλα . το μυστικό για να γίνουν τα πιτάκια αφράτα πρέπει να είναι κολλημένα το ένα δίπλα στο άλλο πριν τα ψήσουμε! Μπορούμε να τα γεμίσουμε με ότι θέλουμε.  Επίσης αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε βιτάμ, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με αλατισμένο ή ανάλατο βούτυρο

Ζαμπονοκασεροπιτάκια με την πιο αφράτη ζύμη