Αφράτη ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς αλεύρι και χωρίς φύλλο για να την απολαύσουμε στο παιδικό πάρτι, στον μπουφέ των μεγάλων αλλά και στην παραλία.
- πατατες 5-6 μεγάλες (1.5 κιλό)
- Γάλα φρέσκο 100 γραμμάρια
- μοτσαρελα 200 γραμμάρια
- ζαμπόν 200 γραμμάρια
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- Καπνιστή πάπρικα 1 κουταλιά της σούπας
- βουτυρο 100 γραμμάρια
Υλικά
Η ζαμπονοτυρόπιτα μας αρέσει πολύ. Όμως δεν θέλουμε να τρώμε χρόνο ή λεφτά σε έτοιμα ή σπιτικά φύλλα. Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε μία πανεύκολη ζαμπονοτυρόπιτα που λιώνει στο στόμα σαν σουφλέ, χωρίς φύλλο και χωρίς αλεύρι.
Δείτε ακόμα Εύκολη φουσκωτή ζαμπονοτυρόπιτα
Είναι η πιο λαχταριστή, εύκολη και οικονομική ζαμπονοτυρόπιτα που έχουμε δοκιμάσει και σας την συστήνουμε ανεπιφύλακτα, για τον παιδικό μπουφέ ή οποιοδήποτε μπουφέ, αφού δεν θέλουμε να φάμε όλη μας την μέρα πάνω από την κουζίνα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς αλεύρι:
Recipe ingredients
5-6 large potatoes (1.5 kg)
100g of milk
200g mozzarella
200g of ham
Salt
Pepper
1 tsp smoked paprika
100g of butter
Pan 25×35
baking 200 degrees Celsius resistances for 60-65 minutes
Εκτέλεση για την ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς αλεύρι
Αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κύβους και τις περνάμε από το μούλτι, μέχρι να γίνουν πολτός. Αφού ο πολτός μας είναι έτοιμος, προσθέτουμε το φρέσκο γάλα και την τριμμένη μοτσαρέλα και ανακατεύουμε.
Κόβουμε σε κομματάκια το ζαμπόν και το προσθέτουμε και αυτό στο μείγμα με τις πατάτες. Προσθέτουμε πιπέρι και αλάτι και καπνιστή πάπρικα και ανακατεύουμε καλά. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί 25×35 και μεταφέρουμε εκεί το μείγμα. Από πάνω απλώνουμε σε κύβους το μισό βούτυρο. Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, για 40 λεπτά.
Δείτε ακόμα Ζαμπονοτυρόπιτα με τραγανό φύλλο
Μετά τα 40 λεπτά βγάζουμε την πίτα από τον φούρνο, την χαρακώνουμε και ξεκολλάμε την πίτα από τα τοιχώματα. Απλώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο στις άκρες, σε κύβους. Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να κάνει κρούστα και να πάρει ωραίο χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Δείτε την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια