Ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο με σιμιγδάλι .Συνταγή για λαχταριστή ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο με σιμιγδάλι στο λεπτό με γραβιέρα, μιξ κίτρινων τυριών που λιώνουν και φέτα.
- γραβιέρα 300 γραμμάρια τριμμένη
- φέτα 200 γραμμάρια κομμένο σε κύβους
- μιξ τυριών 200 γραμμάρια που λιώνουν
- ζαμπόν 300 γραμμάρια
- αυγα 5
- Σιμιγδάλι ψιλό 80 γραμμάρια
- βουτυρο 60 γραμμάρια φυτικό
- Γάλα φρέσκο 500 ml
- αλατι Πολύ λίγο
- πιπέρι Κατά βούληση
- μοσχοκάρυδο Κατά βούληση τριμμένο
Υλικά
Για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης, τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ, τον επίσημο μπουφέ, τα γιορτινά τραπέζια, το τραπέζι της Κυριακής ή απλά για ένα καθημερινό τραπέζι για τους καλοφαγάδες αυτό το λαχταριστό σουφλέ ή αλλιώς ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο με σιμιγδάλι είναι ότι πρέπει!
Μία λαχταριστή ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο με σιμιγδάλι με τριμμένη γραβιέρα, μιξ τυριών που λιώνουν, φέτα και ζαμπόν για να ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Λιώνει στο στόμα και μπορεί να συνοδεύσει άριστα τα κρεατικά μας. Αποτελεί επίσης και μία χορταστική επιλογή από μόνη της.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την ζαμπονοτυρόπιτα Ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο με σιμιγδάλι:
Εκτέλεση για την Ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο με σιμιγδάλι:
Ξεκινάμε βάζοντας μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτοντας στην κατσαρόλα το φρέσκο γάλα. Αφήνουμε το γάλα εκεί μέχρι να πάρει βράση, δηλαδή να ξεκινά να βγάζει ατμούς. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το ψιλό σιμιγδάλι και ανακατεύουμε διαρκώς με ένα σύρμα χειρός μέχρι να πήξει η κρέμα. Θα πάρει περίπου 3-4 λεπτά.
Αφού πήξει η κρέμα, σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε το φυτικό βούτυρο. Ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ομογενοποιηθεί με την κρέμα μας.
Αφήνουμε την κρέμα μας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας παράλληλα με μία ξύλινη κουτάλα. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε πολύ λίγο αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
Δείτε ακόμα 27 λαχταριστές συνταγές για σουφλέ
Αφού ανακατέψουμε προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα και το μιξ τυριών και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ζαμπόν, ανακατεύουμε και πάλι και στο τέλος προσθέτουμε την φέτα. Αφού ομογενοποιηθεί παίρνουμε ένα μικρό πυρέξ και το λαδώνουμε.
Μεταφέρουμε στο πυρέξ το μείγμα, το απλώνουμε και το ψήνουμε στον αέρα, στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και σερβίρουμε.
Tips για την Ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο με σιμιγδάλι
Το μοσχοκάρυδο είναι προαιρετικό. Μπορούμε να βάλουμε ό,τι τυριά μας αρέσει. Μπορούμε να βάλουμε και τυριά που λιώνουν και τυριά που δεν λιώνουν. Αν θέλουμε κρούστα στο σουφλέ μπορούμε να βάλουμε ρεγκάτο ή γκούντα πάνω από το σουφλέ πριν ψηθεί.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής για Ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο με σιμιγδάλι στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr