Συνταγή για γιορτινή ζαμπονοτυρόπιτα σα σουφλέ, με φύλλο κρούστας για το τραπέζι της Ανάστασης που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους με μόλις 6 υλικά από τη φίλη μας Ελενη Σιδηροπουλου.
- φυλλο κρουστας 450 γραμμάρια
Υλικά
- βουτυρο 250 γραμμάρια λιωμένο
- αυγα 3
- Γάλα φρέσκο 1 ποτήρι
Για το άλειμμα
Φουσκωτή ζαμπονοτυρόπιτα με φύλλο κρούστας
Μπορεί την Ανάσταση να τρώμε κατά κύριο λόγο μαγειρίτσα, φρικασέ ή κοτόσουπα, ανάλογα τα γούστα, αλλά χρειάζονται και τα απαραίτητα ορεκτικά. Όπως αυτή η λαχταριστή ζαμπονοτυρόπιτα με φύλλο κρούστας, σα σουφλέ, που μετά από τόσες μέρες νηστείας θα μας φανεί διπλά λαχταριστή.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη ζαμπονοτυρόπιτα για την Ανάσταση:
Εκτέλεση για τη ζαμπονοτυρόπιτα για την Ανάσταση
Σε ένα βουτυρωμένο ταψί βάζουμε δύο δύο τα φύλλα κρούστας, βουτυρώνοντάς τα με το λιωμένο βούτυρο ανάμεσα. Από πάνω προσθέτουμε το ζαμπόν και το τριμμένο κασέρι. Επαναλαμβάνουμε εναλλάξ, βουτυρωμένα φύλλα, μείγμα ζαμπόν κασέρι.
Σουφλέ για την Ανάσταση
Αφήνουμε μόνο 2 φύλλα κρούστας για να κλείσουμε την πίτα. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και ρίχνουμε μέσα στα αυγά το γάλα και το βούτυρο που θα μας περισσέψει. Στο τέλος το ρίχνουμε πάνω στη κομμένη πίτα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα περίπου, στις αντιστάσεις.
Σημείωση: Αν τις φτιάξετε για παιδιά, καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε σπιτικά αλλαντικά
Σπιτικό ζαμπόν κοτόπουλο συνταγή εδώ
Σπιτικό ζαμπόν χοιρινό συνταγή εδώ
Σπιτικό ζαμπόν γαλοπούλας συνταγή εδώ
Την είδαμε στην ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr