Υλικά:
1 σφολιάτα
Φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα
Φέτες τυρί γκούντα
Τριμμένο τσένταρ ή ότι άλλο θέλετε
Μπεσαμέλ
Κρόκο από ένα αυγό.
Δείτε ακόμη: Ζαμπονοτυρόπιτα με ζύμη κουρού απλά ΤΕΛΕΙΑ
Εκτέλεση:
Σε ταψί με χαρτί ψησίματος ή πυρέξ ανοίγουμε τη σφολιάτα.
Βάζουμε λίγη μπεσαμέλ αφού έχει κρυώσει λίγο και από πάνω στρώνουμε τυρί γκούντα, γαλοπούλα και πάλι λίγη μπεσαμέλ.
Από πάνω βάζουμε το τριμμένο τσένταρ (εγώ αυτή τη φορά χρησιμοποίησα το Red Leceister τυρί). Εγώ έβαλα διπλή δόση από τη γαλοπούλα και τα τυριά δηλαδή άλλο ένα στρώμα από αυτά αλλά δεν είναι υποχρεωτικό.
Δείτε ακόμη: Ζαμπονοτυρόπιτες με το μαγικό ζυμαράκι της Αργυρώς
Κλείνετε τη σφολιάτα σχηματίζοντας ένα ρολό, καλά, αφού γυρίσετε τις άκρες και πιέσετε με τα δάκτυλα σας να κλείσει για να μην ανοίξει στο ψήσιμο.
Γυρνάτε προσεκτικά το κλείσιμο από την κάτω πλευρά.
Διαλύστε τον κρόκο με ελάχιστο νεράκι και αλείψετε το ρόλο.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου στους 180°C για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει, να πάρει ωραίο χρώμα.
Υπέροχη για πρωινό!!
Elena Psillia-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ειδήσεις σήμερα
- Έπεσε ασανσέρ στο νοσοκομείο Παίδων Αγίας Σοφίας
- Άγιος Έρωτας: Αυτό το παιδί θα είναι η καταστροφή μας – Ο Παύλος προσπαθεί να πείσει την Χριστίνα να μην το κρατήσει
- Κλειστά σχολεία αύριο Πέμπτη (16/01) – Η Λίστα με τις περιοχές
- Άσπα Τσίνα: Πώς είναι σήμερα – Η συγκλονιστική αλλαγή στην εξωτερική της εμφάνιση
- Με δάκρυα στα μάτια ο Δημήτρης Αλεξάνδρου: Έχασα ό,τι πιο σημαντικό είχα στη ζωή μου – Η εξομολόγηση που ραγίζει καρδιές